Αρχική » Grid with Sidebar » Μήνυση για κυνήγι με σκυλιά, χωρίς όπλο από τη θηροφυλακή της Α’ ΚΟΚΔ

Μήνυση για κυνήγι με σκυλιά, χωρίς όπλο από τη θηροφυλακή της Α’ ΚΟΚΔ

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Τη Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021, κατά τις πρωινές ώρες, σε κοινή περιπολία των Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων (που εδρεύουν στο Καστέλι Πεδιάδας και στις Μοίρες), στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Βιάννου, εντόπισαν σε τοποθεσία του δ.δ. Χόνδρου ένα άτομο με 6 ενήλικα κυνηγόσκυλα και ένα κουτάβι. Στη συγκεκριμένη τοποθεσία το κυνήγι απαγορεύεται από το 2012, με απόφαση της Δ/νσης Δασών Ηρακλείου, λόγω πυρκαγιάς.

SVESTONOF

Οι θηροφύλακες παρακολούθησαν επί εικοσάλεπτου και διαπίστωσαν ότι τα σκυλιά ανίχνευαν την περιοχή για θηράματα. Το εν λόγω άτομο, όταν εντόπισε τους θηροφύλακες απομακρύνθηκε, εκτός των καμένων εκτάσεων, φωνάζοντας τα σκυλιά.

Οι θηροφύλακες τον προσέγγισαν και τον ενημέρωσαν για την ιδιότητά τους και το παράνομο της πράξης του. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι μπήκε στην περιοχή των καμένων προκειμένου να μαζέψει τα σκυλιά του, τα οποία παρενοχλούσαν κτηνοτροφικά ζώα.

Οι θηροφύλακες δε δέχτηκαν την εξήγησή του και τον ενημέρωσαν ότι θα προβούν στο σχηματισμό δικογραφίας για κυνήγι με σκυλιά, χωρίς όπλο, σε περιοχή όπου η θήρα απαγορεύεται.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ