Αρχική » Grid with Sidebar » Λιοντάρια κοιμούνται στο δρόμο – Εν μέσω lockdown στη Νότια Αφρική

Λιοντάρια κοιμούνται στο δρόμο – Εν μέσω lockdown στη Νότια Αφρική

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Αγέρωχα, αλλά αμέριμνα, τα λιοντάρια παίρνουν ένα μεσημεριανό υπνάκο σε έρημο, λόγω lockdown, δρόμο της Νότιας Αφρικής.

SVESTONOF

Τη συγκυρία του lockdown και την παντελή απουσία τουριστών από τους δρόμους φαίνεται πως αξιοποίησε μια αγέλη λιονταριών στο Εθνικό Πάρκο Kruger της Νότιας Αφρικής. Στις εικόνες που κατέγραψε ο φύλακας του πάρκου, Ρίτσαρντ Σόουρι, τα λιοντάρια φαίνονται να παίρνουν έναν υπνάκο σε δρόμο που υπό φυσιολογικές συνθήκες είναι γεμάτος αυτοκίνητα και τουρίστες.

Όπως λέει ο ίδιος, το θέαμα είναι εντελώς ασυνήθιστο καθώς τα λιοντάρια συνηθίζεται να βγαίνουν στο δρόμο μόνο τις νύχτες, όταν νιώθουν την ασφάλεια της ερημιάς και να κοιμούνται εκεί μόνο τις κρύες νύχτες του χειμώνα όταν η άσφαλτος διατηρεί τη θερμότητα της ημέρας.

Ωστόσο, η πανδημία του κορωνοϊού και η απαγόρευση κυκλοφορίας που έχει επιβληθεί λόγω αυτής άλλαξε το σκηνικό. Σε αντίθεση με άλλα πάρκα άγριας ζωής, το συγκεκριμένο έχει κλείσει από τις 25 Μαρτίου. Ο Σόουρι, ενώ έκανε περιπολία το απομεσήμερο της Τετάρτης, εντόπισε πάνω από δέκα λιοντάρια να κοιμούνται στην άσφαλτο.

Μάλιστα, καθόλου δεν φάνηκε να τα ενοχλεί η παρουσία του όταν πλησίασε με το όχημά του σε απόσταση πέντε μέτρων για να τα απαθανατίσει με το κινητό του. «Τα λιοντάρια είναι συνηθισμένα σε αυτοκίνητα με ανθρώπους. Όλα τα ζώα δείχνουν μεγαλύτερο ένστικτο φόβου απέναντι σε ανθρώπους πεζούς. Οπότε αν είχα πάει με τα πόδια δίπλα τους, δεν θα με είχαν αφήσει να πλησιάσω τόσο κοντά» παραδέχεται ο ίδιος.

Ωστόσο, τόσο ο ίδιος όσο και οι άλλοι συνάδελφοί του προβληματίζονται για το ότι ίσως τα λιοντάρια αρχίσουν να θεωρούν τους δρόμους ασφαλές μέρος να κυκλοφορούν και εκφράζουν φόβους για το τι μπορεί να γίνει στη συνέχεια, όταν τα έκτακτα μέτρα της απαγόρευσης κυκλοφορίας αρθούν.

Με πληροφορίες από BBC

demobanner


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ