967
Εκτέλεση
- Χωρίζουμε σε μερίδες το λαγό και τον βάζουμε σε ένα πήλινο σκέυος ή σε σκεύος από πορσελάνη.
- Προσθέτουμε το κρασί, το κονιάκ, το καρότο,τα κρεμμύδια σε φέτες,το σκόρδο, 2 κουταλιές λάδι και ένα δεματάκι από αρωματικά χόρτα: Σέλινο,μαϊντανό, θυμάρι, φύλλο δάφνης.Προσθέτουμε το πιπέρι και τα δαμάσκηνα και τα αφήνουμε να μείνουν για 24 ώρες.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε βούτυρο και σοτάρουμε τμηματικά τα κομμάτια του λαγού. Ακολούθως, τα βάζουμε σε ένα πλατύ και ρηχό πήλινο σκεύος για φαγητά φούρνου.
- Σοτάρουμε στο τηγάνι και τα κρεμμυδάκια και τα προσθέτουμε στο λαγό μαζί με το μείγμα κρασιού,αφού το στραγγίσουμε.
- Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε το λαγό να σιγοψηθεί για περίπου δύο ώρες.
- Προς το τέλος, προσθέτουμε τα δαμάσκηνα και τα μανιτάρια,αφού σοτάρουμε τα τελευταία με λίγο βούτυρο.
Καλή σας όρεξη!!
Πηγή :sidagi.gr