Αρχική » Grid with Sidebar » Λαγος με αφροδισιακη σαλτσα

Λαγος με αφροδισιακη σαλτσα

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

SVESTONOF

 

Τα νέα από όλη την Ελλάδα ήταν πολύ ενθαρυντικά για το κυνήγι του λαγού τη χρονιά που μας πέρασε. Ήρθε η ώρα όμως να τους μαγειρέψετε και να μην τους αφήσετε πολύ καιρό στην κατάψυξη. Σήμερα σας σας παρουσιάζουμε μια συνταγή από το gourmed.gr.

Υλικά

  • 2 μερίδες λαγό
  • 1/2 ποτήρι κρασί
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • αλάτι & πιπέρι

Υλικά για τη σάλτσα

  • 2 κρόκους βρασμένων αυγών
  • λίγο μαϊντανό
  • λίγο σέλινο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κουταλιές ξίδι ή balsamico
  • 1 πρέζα κόλιανδρο
  • 1 πρέζα σινάπι
  • 5-6 κουταλιές ελαιόλαδο 
  • αρκετό πιπέρι”

Εκτέλεση

Πλένουμε, κόβουμε και αφήνουμε τον λαγό για 2 ώρες στο κρασί. Στη συνέχεια, τον βάζουμε σ’ ένα ταψάκι, όπου προσθέτουμε το κρασί, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και λίγο νερό. Τον σκεπάζουμε καλά και τον ψήνουμε στο φούρνο για 3 ώρες περίπου.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα

Αρχικά ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, το σέλινο, το κρεμμυδάκι και το σκόρδο. Στη συνέχεια τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμυδάκι και το σκόρδο με το ελαιόλαδο. Κατόπιν προσθέτουμε τους κρόκους, το σέλινο, τον μαϊντανό, τον κόλιανδρο, το σινάπι, το ξίδι, το αλάτι, αρκετό πιπέρι και λίγο νερό. Τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά περίπου μισή ώρα μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σερβίρουμε τον λαγό περιχύνοντας τον με τη σάλτσα.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ