Αρχική » Grid with Sidebar » Κύπριος κυνηγός διέσωσε εγκαταλελειμμένο σκύλο σε δεξαμενή…VIDEO

Κύπριος κυνηγός διέσωσε εγκαταλελειμμένο σκύλο σε δεξαμενή…VIDEO

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Με ένα θέαμα που προκαλεί οργή ήρθε αντιμέτωπος ένας κυνηγός, κατά την βόλτα του στην φύση, την Τρίτη 18 Ιουνίου. Το κλάμα κουταβιών τράβηξε την προσοχή του και έσπευσε προς το σημείο. Εκεί βρήκε έναν θηλυκό σκύλο μέσα σε μια υδατοδεξαμενή, να παλεύει για την ζωή του, βρήκε τα κουτάβια που καλούσαν απελπισμένα σε βοήθεια, καθώς κι ένα αρσενικό.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που ανήρτησε το «Κόμμα Κυνηγών Κύπρου», «στην προσπαθεια του το θηλυκό σκυλί να πιει νερό γλιστρησε στην υδατοδεξαμενη με αποτέλεσμα να μην μπορεί να βγεί ενω τα κουτάβια εκλαιγαν και καλούσαν την μητέρα τους. 
 
Ο φίλος κυνηγός τα άκουσε και είδε την μητέρα να παλεύει για την ζωή της στην υδατοδεξαμενή. Προσπάθησε να την βγάλει αλλα το σκυλί από το φόβο καί προφανώς από τις πολλές ώρες που βρισκόταν εγκλωβισμένο, ήταν εξαιρετικά επιθετικό. 
 
Ολες οι προσπάθειες του φίλου κυνηγού απέβησαν άκαρπες μιας και είχε μαζί του και τα δυο παιδιά του και φοβηθηκε από την επιθετικότητα που επιδείκνυε τοσο το θηλυκό σκυλί εντός της υδατοδεξαμενής αλλα και το αρσενικό έξω από αυτήν. Αμέσως καλεσε για βοήθεια τον πρόεδρο του κινήματος.
 
Ό πρόεδρος ενώ απουσίαζε με την οικογένεια του σε κοινωνική υποχρέωση, παράτησε ότι έκανε και έτρεξε να βοηθήσει με κάθε δυνατό τρόπο για να σωθεί το σκυλί. 
 
Φτάνοντας εκεί αντίκρυσε το σκυλί, εκτός της κρίσιμης κατάστασης που βρισκόταν, να έχει μπερδευτεί σε ένα συρματόπλεγμα που βρισκόταν στον περίγυρο της δεξαμενής και να κινδύνευει πλέον και με πνιγμο από εκείνο.
 
Έτρεξε και προσπάθησε με κάθε τρόπο να βγάλει έξω το σκυλί παρά την αρχική του εχθρότητα. 
 
Το ζώο ηρέμησε και ο πρόεδρος προσπάθησε να βγάλει από πάνω του τα κολαστήρια που του είχαν βάλει γύρω στο λαιμό όταν το άφησαν. 
 
Το σκυλί εγκαταλείφθηκε με σφικτή αλυσίδα γύρω από το λαιμό και ένα ττέλι 1 μέτρο πάνω στην αλυσίδα. 
 
Η αλυσίδα δημιούργησε μια μεγάλη βαθειά ουλή γύρω στο λαιμό του. 
 
Οι δύο κυνηγοί έβγαλαν όσα φορούσε το σκυλί και το πήγαν άμεσα σε κτηνίατρο.
 
Τόσο η μητέρα όσο και τα κουτάβια χαίρουν άκρας υγείας παρά την ταλαιπωρία που υπέστησαν».
 
Στην συνέχεια, η ανακοίνωση αναφέρει ότι το σκυλί, μόλις απελευθερώθηκε, εξαιτίας του φόβου που το είχε κυριαρχήσει, επιτέθηκε στον Πρόεδρο του Κινήματος, χωρίς να του προκαλέσει τραυματισμό. Εξάλλου, οι Κυνηγοί εξαπολύουν τα πυρά τους κατά της νέας νομοθεσίας για τους σκύλους, λέγοντας ότι ωθεί τους ιδιοκτήτες τους να τους παρατούν:
 
«Να σημειώσουμε ότι το σκυλί μετά την απελευθέρωση του, επιτέθηκε στο πρόεδρο του κινήματος χωρίς ωστόσο να του προκαλέσει σοβαρά προβλήματα παρά μόνο εκδορές στα χέρια. Ευχαριστούμε από καρδιάς τον φίλο κυνηγό που βρήκε το σκυλί και αμέσως κάλεσε σε βοήθεια. Ευχαριστούμε τον πρόεδρο του κινήματος μας που υπερέβη εαυτόν εγκαταλείποντας την οικογένεια του για να βοηθήσει ένα ζωντανό που χρειαζόταν βοήθεια.
 
Κύριοι αρμόδιοι πρέπει να καταλάβετε επιτέλους ότι ένας απλός νόμιμος κυνηγός είναι τα μάτια της φύσης, τα μάτια των βιοτόπων και ο προστάτης πολλών ζώων και πτηνών μιας και έχει συνεχώς επαφή με τους βιοτόπους.
 
Με το άκουσμα της χαρατσο- νομοθεσίας που μόνο σκοπό έχει να αφαιμάξει τον κόσμο οικονομικά, όπως τονίσαμε και σε προηγούμενη ανάρτηση ο κόσμος εγκαταλείπει τα σκυλιά του χωρίς οίκτο.
 
Καλούμε επίσημα τον υπουργό Γεωργίας να αναιρέσει την εν λόγω νομοθεσία γιατί έχουμε δει μόνο σε 2 εβδομάδες δεκάδες σκυλιά να εγκαταλείπονται ανυπεράσπιστα. 
 
Στην συγκεκριμένη περιοχή να σημειώσουμε ότι αυτό είναι το δέκατο σκυλί που εγκαταλείπεται και διασώζεται από τον συγκεκριμένο φίλο κυνηγό. Κάι τα δέκα σκυλιά έχουν δοθεί για υιοθεσία ενώ η σκυλίτσα που διασώθηκε σήμερα υιοθετήθηκε από τον ίδιο.
 
Υπάρχουν πρακτικοί τρόποι για ενημέρωση ευαισθητοποίηση και μείωση του πληθυσμού των αδέσποτων σκυλιών αλλά όχι με χαράτσια κύριοι που φέρνουν αποτελεσματα αντίθετα από τα επιθυμητά.
 
Παρά τις προσπάθειες μας για άμεση συνάντηση με το εν λόγω υπουργείο αλλά και τα ΜΜΕ η κώφωση συνεχίζεται.
 
Καθιστούμε τον υπουργό Γεωργίας και αγροτικής ανάπτυξης, υπεύθυνο για όσα σκυλιά βρέθηκαν από την ασφάλεια του σπιτιού τους αδέσποτα στους δρόμους υπό την δαμόκλειο σπάθη των νομοθεσιών που εισηγήθηκε. 
 

SVESTONOF
Οι νομοθεσίες αξιότιμοι κύριοι αρμόδιοι, δεν δημιουργούνται χωρίς γνώμονα, γνώση και εμπειρία στο αντικείμενο.
 
Το κίνημα μας θα συνεχίσει το έργο του προς όφελος όλων των νόμιμων κυνηγών και ιδιοκτητών σκύλων με την ανάπτυξη παιδείας και συνείδησης, πράγμα το οποίο μέχρι σήμερα, κανένας αρμόδιος κυνηγετικός φορέας δεν έχει πράξει. Ήρθε η ώρα πλέον να αναλάβετε όλοι τις ευθύνες σας πριν θρηνήσουμε και άλλα σκυλιά, άδικα, αποτέλεσμα του πανικού που έχετε σπείρει στον απλό κόσμο».
demobanner


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ