Αρχική » Grid with Sidebar » ΚΥΠΡΟΣ: Περίθαλψη νεογέννητου αγρινό από την Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας

ΚΥΠΡΟΣ: Περίθαλψη νεογέννητου αγρινό από την Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Η αισιόδοξη είδηση των τελευταίων ημερών έρχεται από τις εγκαταστάσεις του Κέντρου Περίθαλψης και αποκατάστασης της Άγριας Πανίδας, της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας, όπου περιθάλπεται και αναρρώνει ένα νεογέννητο αγρινό που βρέθηκε τραυματισμένο στις 20 Μαρτίου 2020 σε περιοχή του Δάσους Πάφου κοντά στα όρια της κοινότητας Πωμού.

SVESTONOF

Το αγρινό, ηλικίας μερικών ημερών, μεταφέρθηκε αυθημερόν στις εγκαταστάσεις του Κέντρου αφού έφερε σοβαρό τραύμα στο μηρό, έτυχε ιατρικής φροντίδας από μέλη των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών και σήμερα δείχνει σημαντική βελτίωση στην υγεία του. Το νεαρό αγρινό θα σιτίζεται με γάλα προβάτου μέχρι τον απογαλακτισμό του, του χορηγείται η ενδεδειγμένη φαρμακευτική αγωγή και τυγχάνει κάθε δυνατής φροντίδας από το προσωπικό του Κέντρου.

Η υγεία του νεαρού αγρινού έχει βελτιωθεί σημαντικά και η κατάσταση του αξιολογείται καθημερινά με σκοπό τη μελλοντική επανένταξη του στο φυσικό περιβάλλον.

Αν και η Υπηρεσία μας δεν συνηθίζει να δίδει ονόματα στα ζώα που περιθάλπονται στο κέντρο, αφού αυτό δεν ενδείκνυται για πολλούς λόγους που δεν είναι επί του παρόντος να επεξηγηθούν, εντούτοις λόγω των ημερών που διανύουμε, στο νεαρό αγρινό δόθηκε το συμβολικό όνομα ΕΛΠΙΔΑ.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ