Αρχική » Grid with Sidebar » ΚΥΠΡΟΣ : Καταγγελίες για επιθέσεις από… χοίρους στην περιοχή Χρυσοχούς

ΚΥΠΡΟΣ : Καταγγελίες για επιθέσεις από… χοίρους στην περιοχή Χρυσοχούς

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Mε ένα πρωτοφανές πρόβλημα βρίσκονται αντιμέτωποι κάτοικοι των κοινοτήτων της πόλης Χρυσοχούς οι οποίοι, όπως καταγγέλλουν οι Οικολόγοι δέχονται επιθέσεις από… χοίρους.
 
Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας “Ο Φιλελεύθερος”, κι άλλα άτομα που περιηγούνται στις παρυφές του Δάσους Πάφου καταγγέλλουν ότι το πρόβλημα οφείλεται στην εκτροφή χοίρων σε περιοχές που βρίσκονται εκτός κτηνοτροφικής ζώνης, με αποτέλεσμα τα ζώα να επιτίθενται σε ανθρώπους που πλησιάζουν την περιοχή.
 
Εντονότερο φαίνεται να είναι το πρόβλημα στην περιοχή του παλιού γεφυριού του Σκάρφου όπου σε πολλές περιπτώσεις, πολίτες που επιχείρησαν να κατέβουν από τα αυτοκίνητά τους  δέχθηκαν επιθέσεις από χοίρους.
 
Πρόβλημα αποτελεί επίσης το γεγονός ότι χοίροι αφήνονται ελεύθεροι  με αποτέλεσμα να δημιουργούν ζημιές σε καλλιέργειες, σε συστήματα ποτίσματος αλλά και σε περιφράξεις τεμαχίων.
 
Το θέμα κατήγγειλε στην προηγούμενη Βουλή ο βουλευτής Οικολόγων Γιώργος Περδίκης καλώντας τον αρμόδιο υπουργό να λάβει μέτρα για την όλη κατάσταση.
 
demobanner

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ