Αρχική » Grid with Sidebar » Κυνοφιλικό αντάμωμα στη Ζήρεια…VIDEO

Κυνοφιλικό αντάμωμα στη Ζήρεια…VIDEO

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Μια γιορτή της κυνοφιλίας, με στόχο την παρουσίαση των σκύλων των κυνηγών της περιοχής σε καταξιωμένους κριτές αλλά και την ανταλλαγή απόψεων για κυνοφιλικά θέματα, ήταν το Κυνοφιλικό Αντάμωμα που διοργάνωσαν ο Ομιλος Εργασίας Κυνηγετικών Σκύλων Κορινθίας, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ξυλοκάστρου και ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κιάτου στο χιονοδρομικό κέντρο της Ζήρειας, την Κυριακή 14 Ιουνίου 2015.
 
Οι συμμέτοχες έφτασαν τις 120 και γι’ αυτό οι διοργανωτές αναγκάστηκαν να δημιουργήσουν τρία τερέν για τις αγγλικές φυλές και ένα τερέν για τις ηπειρωτικές φυλές.
 

SVESTONOF
Ηπειρωτικά
 
Η κυνοφιλική συνάντηση αυτή δεν ήταν αγώνας, αλλά μια ευκαιρία να μπορέσουν οι κυνηγοί να δείξουν τα σκυλιά τους
 
Ο Γαβριήλ Νιάνιος ήταν κριτής στο τερέν των ηπειρωτικών και στην αξιολόγηση που έκανε δήλωσε ευχαριστημένος με τους σκύλους που είδε και ειδικά με τα Επανιέλ Μπρετόν, που ήταν και περισσότερα σε συμμετοχές. Συνολικά συμμετείχαν 12 σκύλοι. Ομως ξεκαθάρισε ότι η κυνοφιλική συνάντηση αυτή δεν ήταν αγώνας, αλλά μια ευκαιρία να μπορέσουν οι κυνηγοί να δείξουν τα σκυλιά τους. Οι αγώνες πρέπει να γίνονται σε άγριο θήραμα. Πρέπει να σημειώσουμε ότι τα ηπειρωτικά πέρασαν και τη δοκιμασία του απόρτ.
 
 
 
Σέττερ και Πόιντερ
 
Τρία τερέν για τις αγγλικές φυλές με κριτές τον Ν. Κατσαρό, τον Κ. Λάμπρου και τον Α. Λεβαντίνο. Στο τερέν 1 συμμετείχαν 19 ζευγάρια, 17 ζευγάρια στο τερέν 2 και 17 ζευγάρια στο τερέν 3. Οι κριτές έμειναν ευχαριστημένοι από το επίπεδο των σκύλων που είδαν και ενθουσιασμένοι από τις πολλές συμμετοχές.
 
Κυνοφιλική γιορτή
 
Ο Νίκος Κατσαρός δήλωσε στο «Eθνος-Κυνήγι»: «Το μέρος είναι πανέμορφο, οι συμμετοχές πολλές και το κυνοφιλικό αντάμωμα, όχι αγώνας όπως πολλοί πιστεύουν, είχε μεγάλη επιτυχία. Ηταν μια κυνοφιλική γιορτή. Είδαμε πολλά σκυλιά και μάλιστα αρκετά από αυτά έχουν μέλλον».
 
 
 
Ο πρόεδρος του Ομίλου Εργασίας Κυνηγετικών Σκύλων Κορινθίας, κ. Γιάννης Παπαδόπουλος, αφού ευχαρίστησε κριτές, κυναγωγούς και τον ειδικό Τύπο που κάλυψε την εκδήλωση ανέφερε:
«Η εκδήλωση αυτή είναι προς τιμήν ενός φίλου, κυνόφιλου και κυνηγού που έφυγε πρόσφατα από κοντά μας, μέλος του ομίλου, του συλλόγου αλλά και του ΟΚΑΔΕ.
 
Μια κυνοφιλική γιορτή ήταν η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο χιονοδρομικό κέντρο της Ζήρειας. Παρούσα και η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή.
 
Πρόκειται για τον Πάνο τον Μελισσαρόπουλο, ο οποίος λίγο πριν φύγει από κοντά μας, έδωσε τους σκύλους του σε φίλους και σήμερα συμμετείχαν στην εκδήλωση.
 
 
Η σημερινή εκδήλωση δεν είναι τίποτα άλλο από μια συνάντηση κυνόφιλων κυνηγών που σκοπό έχει την αξιολόγηση των σκύλων από έμπειρους κριτές. Είναι ο προθάλαμος της επίσημης αγωνιστικής κυνοφιλίας.
 
Δεν πρέπει να υποβιβάζουμε παρόμοιες εκδηλώσεις αλλά να τις στηρίζουμε».
 
 
Μια κυνοφιλική γιορτή ήταν η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο χιονοδρομικό κέντρο της Ζήρειας. Οι κυνηγοί έδειξαν τους σκύλους τους και οι κριτές τούς αξιολόγησαν. Οι κυνηγοί είχαν ακόμη την ευκαιρία να συζητήσουν με τους κριτές για τους σκύλους τους και όχι μόνο.
 
Επίσης πολύ σημαντικό ήταν το «κυνοφιλικό βάπτισμα» πολλών μικρών κυναγωγών. Τα παιδάκια βγήκαν στα τερέν και έδειξαν τους σκύλους τους.
 
Τα παιδιά αυτά είναι το μέλλον της κυνοφιλίας και του κυνηγιού.
 
Οι διοργανωτές φρόντισαν να ευχαριστήσουν τους εκκολαπτόμενους κυναγωγούς απονέμοντάς τους αναμνηστικά μετάλλια.
 
Οι κριτές δεν μοίρασαν κύπελλα και βραβεία. Μόνο οι κυνηγετικοί σύλλογοι έδωσαν κάποια αναμνηστικά κύπελλα. Αλλωστε, σε τέτοιες εκδηλώσεις είναι όλοι νικητές…
 
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΗΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΗΣ
 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ