Αρχική » Grid with Sidebar » Κυνηγός από το Τέξας πλήρωσε 350.000 δολάρια για να σκοτώσει απειλούμενο μαύρο ρινόκερο

Κυνηγός από το Τέξας πλήρωσε 350.000 δολάρια για να σκοτώσει απειλούμενο μαύρο ρινόκερο

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Ένας κυνηγός από το Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών κυνήγησε και σκότωσε ένα μαύρο ρινόκερο στη Ναμίμπια, αφού πρώτα πλήρωσε 350.000 δολάρια για να αποκτήσει την επίσημη άδεια από τις αρχές της χώρας.
 
Ο Κόρι Νόουλτον κέρδισε την άδεια σε δημοπρασία που έλαβε χώρα στο Ντάλας στις αρχές του περασμένου έτους, και από τότε δέχτηκε ισχυρή κριτική από ακτιβιστές και περιβαλλοντολόγους, ενώ ισχυρίζεται πως δέχτηκε μέχρι και απειλές θανάτου.
 
Ωστόσο ο Νόουλτον, ο οποίος κυνήγησε το ζώο επί τρεις ημέρες προτού το σκοτώσει, υποστηρίζει παραδόξως πως το έκανε για να προστατεύσει το απειλούμενο είδος.
 
«Ολόκληρος ο κόσμος γνωρίζει για αυτό το κυνήγι και πιστεύω πως είναι ιδιαίτερα σημαντικό να ξέρει πως γίνεται με το σωστό, και πιο επιστημονικό τρόπο», δήλωσε ο Νόουλτον. «Πιστεύω στην επιβίωση του είδους», πρόσθεσε.
 
Αξιωματούχοι από τη Ναμίμπια συνόδευσαν τον κυνηγό για να βεβαιωθούν ότι θανατώθηκε το σωστό ζώο. Η Ναμίμπια από το 2012 πουλάει πέντε άδειες ετησίως για το κυνήγι μαύρων ρινόκερων, υποστηρίζοντας πως τα χρήματα από τις δημοπρασίες είναι απαραίτητα για τη χρηματοδότηση των προγραμμάτων προστασίας των ζώων.
 
Οι ρινόκεροι που επιλέγονται να κυνηγηθούν είναι ηλικιωμένοι που απειλούν τους νεότερους ρινόκερους. Οι πιο μεγάλοι ρινόκεροι δεν μπορούν πλέον να αναπαραχθούν, και θα ήταν επιζήμιο για την ανάκαμψη του πληθυσμού, αν ένας από αυτούς σκότωνε ένα νεαρό, γόνιμο ρινόκερο, υποστηρίζουν οι αρχές. Ωστόσο οι περιβαλλοντικές ομάδες εξακολουθούν να αντιτίθενται στο κυνήγι επισημαίνοντας πως τα ζώα αξίζουν περισσότερα ζωντανά παρά νεκρά.
 
Σύμφωνα με τη Διεθνή Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης, ο πληθυσμός των μαύρων ρινόκερων κάποτε αριθμούσε 850.000 άτομα. Ωστόσο, λόγω της λαθροθηρίας, ο αριθμός μειώθηκε στους 2400 το 1995. Από τότε ο πληθυσμός έχει ελαφρώς ανακάμψει στους περίπου 5.000.α
 

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ