Αρχική » Grid with Sidebar » Κυνηγετικός Σύλλογος στην Κύπρο πέτυχε αναπαραγωγή φασιανών σε ελεύθερο περιβάλλον για δεύτερη χρονιά

Κυνηγετικός Σύλλογος στην Κύπρο πέτυχε αναπαραγωγή φασιανών σε ελεύθερο περιβάλλον για δεύτερη χρονιά

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Λιοπετριού ο οποίος απαρτίζεται και από αρκετά μέλη του Κινήματος μας, πέτυχε κάτι το οποίο φάνταζε ακατόρθωτο.

SVESTONOF

Μέσα σε τρία χρόνια κατάφερε να εκτρέψει άγριους φασιανούς , να εμπλουτίσει μια περιοχή με το συγκεκριμένο θήραμα και να το βοηθήσει να αναπαραχθεί από μόνο του σε άγριο περιβάλλον.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά ο πληθυσμός των πουλιών ξεκίνησε να ζευγαρώνει και εντός των επομένων ημερών αναμένεται η εκκόλαψη των νεοσσών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του προέδρου του συλλόγου στην περιοχή υπάρχει ικανοποιητικός αριθμός φασιανών αν και σε αρχικό στάδιο είχαν απελευθερωθεί πολύ λιγότεροι. Αυτό αποδεικνύει ότι ο πληθυσμός μεγάλωσε από μόνος του παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη περιοχή είναι επιτρεπόμενη κυνηγετική περιοχή και έχουν θηρευθεί και αρκετά πουλιά κατά την περασμένη κυνηγετική σεζόν. Αυτό επιβεβαιώνει ότι τα πουλιά έχουν προσαρμοστεί και μπορούν να αναπαραχθούν .

Τα συστατικά της επιτυχίας είναι το γεγονός ότι επιλέχθηκαν οι κατάλληλοι γεννήτορες σε αρχικό στάδιο , έγινε σωστή καταπολέμηση επιβλαβών πριν γίνει η αρχική απελευθέρωση, είναι κατάλληλο το περιβάλλον για επιβίωση του φασιανού , υπάρχει κοντά απαγορευμένη περιοχή και ο μητρικός πληθυσμός έτυχε φροντίδας μέχρι να προσαρμοστεί.

Με λίγα λόγια το ακατόρθωτο έγινε κατορθωτό και πλέον ανοίγει πόρτες προς εμπλουτισμό και άλλων περιοχών ένα υπάρξει η θέληση και η κατάλληλη υποστήριξη.

Ένα τέτοιο εγχείρημα πάντοτε κάτω από αυστηρή επιστημονική επίβλεψη μπορεί να εμπλουτίσει αρκετές περιοχές όπου πλέον είναι κυνηγετικά αδιάφορες. Αυτό θα βοηθήσει να αποφορτιστεί η κυνηγετική πίεση από αρκετά θηράματα και να γίνετε αποσυμφόρηση από αρκετές περιοχές.

Ευελπιστούμε ότι το παράδειγμα του κυνηγετικού συλλόγου του Λιοπετριού θα μελετηθεί και θα εφαρμοστεί και σε άλλες περιοχές.

Γραφείο Τύπου Κ.Ε.Κ.Κ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ