Αρχική » Grid with Sidebar » ΚΣ Τρίπολης : Ήθελε να εκδώσει άδεια μετά από 8 χρόνια χωρίς να δώσει εξετάσεις

ΚΣ Τρίπολης : Ήθελε να εκδώσει άδεια μετά από 8 χρόνια χωρίς να δώσει εξετάσεις

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Επιστολή-απάντηση σε δημοσίευμα του iHunt.gr απέστειλε ο Κυνηγετικός Σύλλογος Τρίπολης. Την επιστολή υπογράφει ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γιώργος Ρουμελιώτης. Αναφέρει η επιστολή :

 Σχετικά με δημοσίευμα που αφορά ισχυρισμούς κυνηγού ότι δεν έχει λάβει την άδεια του από εμάς και για αποκατάσταση της αλήθειας σας αναφέρουμε τα εξής και παρακαλούμε για την άμεση δημοσίευση τους.

SVESTONOF
Ο κύριος προσήλθε στον Σύλλογο μας τον Οκτώβριο του 2009 προκειμένου να εκδώσει άδεια  η οποία και υπογράφτηκε στις 14/10/2009 και βρίσκεται στα γραφεία μας αναμένοντας τον κύριο να την παραλάβει και να την τακτοποιήσει από τότε.
 
Στην πορεία και για επτά έτη όπως ο νόμος ορίζει “Κυνηγός που δεν έχει ανανεώσει την άδεια θήρας τα τελευταία 7 (επτά) συνεχόμενα χρόνια, θα θεωρείται νέος κυνηγός και θα πρέπει να εξετασθεί με την προαναφερόμενη διαδικασία ως νέος κυνηγός”  ο κύριος δεν προσήλθε ούτε για να παραλάβει την πρώτη άδεια του αλλά ούτε και  εξέδωσε άλλη άδεια θήρας με αποτέλεσμα να παρέλθει η 7ετία ημερολογιακά όπως ο νόμος ορίζει και να πρέπει να δώσει εξετάσεις προκειμένου να εκδώσει νέα άδεια θήρας.
 
Ο εν λόγω κύριος προσήλθε τελικά στα τέλη Δεκεμβρίου 2017 προκειμένου να εκδώσει νέα άδεια θήρας μετά από 8 σχεδόν χρόνια,  για να αποφύγει όπως ισχυρίστηκε την διαδικασία των εξετάσεων εκ νέου. Κατά τον έλεγχο των αρχείων μας διαπιστώσαμε  ότι έχει παρέλθει η 7ετία από την μια και μοναδική φορά που εξέδωσε άδεια θήρας στις 14/10/2009    και έπρεπε να δώσει εξετάσεις ως νέος κυνηγός.
 
Παρά την ειδοποίηση μας να δώσει εξετάσεις στην Επιτροπή Κρίσεως Νέων Κυνηγών που βεβαιώνει ότι πέρασε επιτυχώς τις γραπτές και προφορικές εξετάσεις σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου, δεν προσήλθε ποτέ ούτε για να προσκομίσει τα δικαιολογητικά και να λάβει μέρος στις εξετάσεις, ούτε για να τακτοποιήσει την πρώτη άδεια ούτε και για να λάβει πίσω το αντίτιμο της άδειας που αν δεν έδινε εξετάσεις δεν μπορούσε να εκδώσει . 
 
Αντιθέτως επέμενε και επιμένει ότι θέλει την άδεια του χωρίς να περάσει τις προβλεπόμενες εξετάσεις όπως επιβάλλεται.
 
Αποτέλεσμα αυτού και αφού δεν ανταποκρινόταν σε όσα του ζητούσαμε ήταν να καταθέσουμε τα χρήματα του,  αρχές Φεβρουαρίου στα ταμεία προκειμένου να μην υπάρχει υπόλοιπο δικό μας ταμειακά και αναμέναμε τον εν λόγω κύριο να προσέλθει επιτέλους για να ακολουθήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες που προβλέπονται και εφαρμόζονται σε όλους τους κυνηγούς που έχει παρέλθει το χρονικό διάστημα των 7 ετών ημερολογιακά και δεν δικαιούνται άδεια θήρας αν δεν δώσουν εκ νέου εξετάσεις.
 
Ακολουθώντας τις οδηγίες του Δασαρχείου Τρίπολης και των διατάξεων του Υπουργείου δεν μπορούμε να εκδώσουμε άδεια θήρας σε κανέναν που δεν πληρεί τις προϋποθέσεις στην προκειμένη περίπτωση επαναλαμβάνουμε αφού παρήλθε το διάστημα των επτά συνεχόμενων τελευταίων ετών που δεν εξέδωσε άδεια θήρας.
 
Θεωρούμε απαράδεκτες ενέργειες και σκοπιμότητες ανθρώπων που ουσιαστικά δεν ανήκουν στην ενεργή κυνηγετική οικογένεια να προσπαθούν να παρακάμψουν τις διαδικασίες που όλοι οι κυνηγοί ακολουθούν και καταγγέλλουμε τις ενέργειες της Γ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου και της Προσωρινής Διοίκησης της που αρνείται ακόμα και τώρα να εφαρμόσει την απόφαση της συντριπτικής πλειοψηφίας της Γενικής Συνέλευσης για εκλογές , να μην έχουν έρθει σε επαφή μαζί μας προκειμένου να ενημερωθούν για το θέμα παρά να αποστέλλουν δεξιά και αριστερά τους ισχυρισμούς του εν λόγψ κυνηγού εκθέτοντας ουσιαστικά τους ίδιους και προφανώς προβάλλοντας  το μένος που υπάρχει απέναντι σε συγκεκριμένους Συλλόγους μεταξύ και πρώτων όλων εμάς των ιδίων μην κοινοποιώντας μας επιστολή που μας αφορά. 
 
Όσο για τις φημολογίες ότι υπάρχουν κι άλλοι που έχουν παράπονο εδώ είμαστε να τα δεχτούμε και να απαντήσουμε. 
 
Θεωρούμε ότι τόσο η Ομοσπονδία Πελοποννήσου όσο και τα κυνηγετικά site σε μια εποχή που το κυνήγι βάλλεται από παντού θα έπρεπε να εξετάζουν διπλά τέτοιους κακόβουλους και ανυπόστατους ισχυρισμούς. 
 
Γιώργος Ρουμελιώτης
Πρόεδρος Κυνηγετικού Συλλόγου Τρίπολης
 
 
 
 
 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ