Αρχική » Grid with Sidebar » ΚΣ Σπαρτης : Ενας συλλογος με πλουσια δραση

ΚΣ Σπαρτης : Ενας συλλογος με πλουσια δραση

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Ένας από τους πιο δραστήριους κυνηγετικούς συλλόγους της χώρας είναι ο Κυνηγετικός Σύλλογος Σπάρτης. Πρόεδρος του Συλλόγου είναι ο κ. Γιάννης Καρβουνιάρης, ένας νέος άνθρωπος γεμάτος όρεξη να προσφέρει στο σύλλογο και γενικότερα στο κυνήγι. Η μεγαλύτερη επιτυχία του κ. Καρβουνιάρη είναι ότι κατόρθωσε να μαζέψει τους κυνηγούς στο σύλλογο. Οι δράσεις του συλλόγου πολλές και πάντα με γνώμονα την προώθηση της κυνηγετικής δραστηριότητας. Μερικές μόνο από τις δράσεις του συλλόγου είναι :

SVESTONOF
Δημιουργία Κέντρου Ενημέρωσης – SMS 
Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Σπάρτης δημιούργησε για πρώτη φορά το Κέντρο Ενημέρωσης των μελών του μέσω SMS. Πλέον ο κυνηγός ενημερώνεται κατευθείαν και στο κινητό του για τα νέα και τις κινήσεις του Συλλόγου. 
 
Κοινωνική Δράση
Με κεντρικό σύνθημα «Δίνω Ζωή – Είναι στο Αίμα μου» ξεκίνησε τη λειτουργία της η 1η Τράπεζα Αίματος του Κυνηγετικού Συλλόγου Σπάρτης, στέλνοντας μήνυμα αλληλεγγύης και ανιδιοτελούς προσφοράς στο συνάνθρωπο.
 
Γενική Συνέλευση 
Με κεντρικό σύνθημα “Ό,τι δε μου αρέσει συμμετέχω και το αλλάζω” και με χρήσιμα συμπεράσματα διεξήχθη η Γενική Συνέλευση του Κυνηγετικού Συλλόγου Σπάρτης για το 2013, ο οποίος έδωσε φέτος ιδιαίτερη έμφαση στον εν λόγω θεσμό, όπου έγινε απολογισμός και ανακοινώθηκαν από τον πρόεδρο, κύριο Καρβουνιάρη, οι προσεχείς δράσεις και τα έργα του Συλλόγου.  
 
Δράση Ενημέρωσης
Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Σπάρτης συμμετείχε με το δικό του περίπτερο στη Γιορτή Ελιάς και Λαδιού  στη Σελλασία. Σκοπός της παρουσίας του στον εκθεσιακό χώρο ήταν η ενημέρωση των μελών και των φίλων του κυνηγιού για θέματα σχετικά με τη θήρα, την έκδοση αδειών, την ανανέωση αδειών κατοχής όπλου, καθώς και την έναρξη της νέας κυνηγετικής περιόδου.
 
Μεγάλη Συνάντηση Κυνηγών και όχι μόνο … 
Πρωτόγνωρες καταστάσεις σημειώθηκαν το Σάββατο 2 Μαρτίου στο χορό του Κυνηγετικού Συλλόγου Σπάρτης! Στο Κέντρο Αλάμπρα, σε ένα χορό που φέτος έκανε τη διαφορά σε επίπεδο οργάνωσης, ο Σύλλογος κατάφερε να συνδυάσει και να προσφέρει στα μέλη και τους φίλους του ποιοτικό μενού, παραδοσιακούς ήχους, διασκέδαση μέχρι το πρωί και πλούσια δώρα. 
 
Δράση Ενημέρωσης του Κ.Σ Σπάρτης
Με εξαιρετική επιτυχία στέφθηκε το Επιμορφωτικό Σεμινάριο Αγγλικών Φυλών που διοργάνωσε για πρώτη φορά στη Σπάρτη ο Κυνηγετικός Σύλλογος Σπάρτης, συνεχίζοντας την προσπάθεια για πλήρη ενημέρωση των μελών του. Στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Σπάρτης βρέθηκαν καταξιωμένοι επιστήμονες, όπως ο κτηνίατρος, Ιωάννης Κουμαρέλας, καθώς και οι διακεκριμένοι εκτροφείς Άγγελος Γονιδάκης, Σπύρος Δέδες και ο Γιώργος Καλαντζής, οι οποίοι ανέπτυξαν μία πλειάδα θεμάτων που αφορούν την ελληνική Εκτροφή των Pointer, των Setter και των Επανιέλ Μπρετόν.  
 
Θηροφυλακή
H θηροφυλακή είναι ό,τι καλύτερο έχουν να επιδείξουν οι κυνηγετικές οργανώσεις, οι οποίες πληρώνονται από τους ίδιους τους Κυνηγούς και στόχο έχουν να συμβάλουν στην ομαλή διεξαγωγή της αγαπημένης μας δραστηριότητας. Η καθημερινή παρουσία των θηροφυλάκων στους κυνηγοτόπους αποδεικνύει τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Σπάρτης, ο οποίος αξιοποιεί τη μέχρι τώρα εμπειρία στο κομμάτι της θηροφύλαξης 
και δεσμεύεται για καλύτερα αποτελέσματα τη νέα περίοδο. 
 
Σπορά
Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Σπάρτης προχώρησε και άλλαξε τον τρόπο που γινόταν η διανομή σπόρων οργανώνοντας σπορές κατά ομάδες. Αποτέλεσμα αυτού του νέου τρόπου ήταν να υπάρξει ουσιαστικό και αποδοτικό έργο στις περισσότερες περιπτώσεις και εξοικονόμηση χρημάτων της τάξης του 40%. 
 
Κοινωνικές Δράσεις
“Φάρμακο σημαίνει Ζωή”: Αυτό ήταν το σύνθημα της δράσης του FLY FM 89.7, του ΣΚΑΙ και του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λακωνίας και του Κυνηγετικού Συλλόγου Σπάρτης, για τη συγκέντρωση φαρμάκων και υγειονομικού υλικού στην Κεντρική Πλατεία Σπάρτης. 
 
Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, ο ΣΚΑΙ και ο FLY FM 89,7 και ο Κυνηγετικός Σύλλογος Σπάρτης, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Όλοι μαζί για το παιδί», για 2η χρονιά διοργάνωσαν στις 5 Απριλίου δράση, με τίτλο «ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΝΟΝΟΣ». Σκοπός της δράσης ήταν να συγκεντρωθούν ρούχα, παπούτσια, λαμπάδες και παιχνίδια, για τα παιδιά άπορων οικογενειών και τα παιδιά της Ένωσης «Μαζί για το παιδί».
 
Ανοιχτές Συγκεντρώσεις του Κ.Σ.Σπάρτης

Με σημαντική ανταπόκριση και θετική διάθεση πραγματοποιήθηκε η 1η Ανοιχτή Συγκέντρωση του Κυνηγετικού Συλλόγου Σπάρτης.  Πρόκειται για μία κίνηση που στηρίχτηκε στο δόγμα που έχει υιοθετήσει τα δύο τελευταία χρόνια ο Κ.Σ Σπάρτης “Ό,τι δεν μου αρέσει συμμετέχω και το αλλάζω”, ο οποίος με την κίνηση αυτή επιθυμεί να έρθει κοντά στα μέλη του και να αφουγκραστεί τις προτάσεις, τις απόψεις, τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους.
 
Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Σπάρτης κοντά στο Σπάρταθλον 2013

Για πρώτη φορά συμμετείχε φέτος ο Κυνηγετικός Σύλλογος στον αγώνα υπεραποστάσεως Σπάρταθλον 2013!  Το ΔΣ, οι θηροφύλακες και τα μέλη του Συλλόγου υποδέχτηκαν τους σπαρταθλητές, προσφέροντας εθελοντικά τις υπηρεσίες τους, συνεργαζόμενοι παράλληλα με τον FLY 89.7 και την ενημερωτική ιστοσελίδα της Πελοποννήσου flynews.gr, δίνοντας πληροφορίες για την εξέλιξη του αγώνα.
 
Εντυπωσιακή ανταπόκριση του κόσμου στο 2ο Επιμορφωτικό Σεμινάριο του Κυνηγετικού Συλλόγου Σπάρτης

Με μαζική συμμετοχή της κυνηγετικής -και όχι μόνο- οικογένειας, καθώς πάνω από 400 άτομα παρακολούθησαν το 2ο Επιμορφωτικό Σεμινάριο με θέμα “Πρώτες Βοήθειες στον Άνθρωπο και Κανόνες Ασφαλείας κατά τη διάρκεια του Κυνηγίου” που διοργάνωσε στη Σπάρτη ο Κυνηγετικός Σύλλογος Σπάρτης, συνεχίζοντας την προσπάθεια για πλήρη ενημέρωση των μελών του.
 
Έσπασε κάθε ρεκόρ προσέλευσης κόσμου ο χορός του Κυνηγετικού Συλλόγου Σπάρτης 

Η εντυπωσιακή και μαζική συμμετοχή του κόσμου σημάδεψε το χορό του Κυνηγετικού Συλλόγου Σπάρτης, το Σάββατο 1η Μαρτίου στο Leonidas Palace, δίνοντας ακόμα και στους πιο δύσπιστους να καταλάβουν τη μεγάλη δυναμική που έχει αποκτήσει ο σύλλογος τα τελευταία δύο χρόνια! Στο Leonidas Palace επικράτησε το αδιαχώρητο, καθώς πάνω από 1200 άτομα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Κυνηγετικού Συλλόγου Σπάρτης, ο οποίος για δεύτερη συνεχή χρονιά έκανε τη διαφορά σε επίπεδο οργάνωσης.
 
Συμφωνία Κυνηγετικού Συλλόγου Σπάρτης με κτηνιάτρους

Σε συμφωνία ήρθε ο Κυνηγετικός Σύλλογος Σπάρτης με κτηνιάτρους της περιοχής για τη διενέργεια αντιλυσσικού εμβολιασμού σε κυνηγετικούς σκύλους και για την τοποθέτηση microchip. Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Σπάρτης ζήτησε αποκλειστικά για τα μέλη του μία συμφέρουσα προσφορά από τους κτηνιάτρους της λακωνικής πρωτεύουσας, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν άμεσα
 
Πυρήνας Προσαρμογής – Εκπαιδευτήριο 
Στη Δημιουργία Πυρήνα Προσαρμογής – Εκπαιδευτήριο προχώρησε το 2013 ο Κυνηγετικός Σύλλογος Σπάρτης. 
  
 
demobanner


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ