Αρχική » Grid with Sidebar » ΚΣΕ : Ψηφίζουμε όχι στην υποχρεωτική στείρωση των κατοικίδιων ζώων μας

ΚΣΕ : Ψηφίζουμε όχι στην υποχρεωτική στείρωση των κατοικίδιων ζώων μας

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Σας πληροφορούμε ότι μερικές εβδομάδες τώρα, η “Πανελλήνια Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία” (ΠΦΠΟ) έχει ξεκινήσει τη συλλογή υπογραφών μέσω συγκεκριμένης ιστοσελίδας στο διαδίκτυο (AVAAZ), απαιτώντας την υποχρεωτική στείρωση όλων των κατοικίδιων ζώων, συμπεριλαμβανόμενων και των σκύλων, φυσικά.
 
Όπως η ίδια η οργάνωση ομολογεί, σκοπός της είναι οι υπογραφές να αποσταλούν αργότερα στον Πρωθυπουργό και στους αρμόδιους υπουργούς, ώστε να ασκηθεί πίεση και η στείρωση όλων των σκύλων να γίνει υποχρεωτική, με νόμο που απεργάζεται το αρμόδιο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
 
Τι θα σημάνει αυτό για όλους τους κατόχους σκύλων και την εκτροφή των διαφόρων φυλών στη χώρα μας, γίνεται εύκολα κατανοητό.
 
Η Κ.Σ.Ε. έχει, ήδη, πραγματοποιήσει γι’ αυτό το θέμα μία συνάντηση με την υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Ολυμπία Τελιγιορίδου, αλλά αυτό δεν φτάνει…
 
Η ΚΣΕ αποφάσισε να ηγηθεί και αυτή ενός ανάλογου “δημοψηφίσματος” με την συλλογή υπογραφών, στην ίδια ακριβώς ηλεκτρονική πλατφόρμα που χρησιμοποιεί και η Ομοσπονδία των “ζωόφιλων”
 
Σε αυτό καλούνται να υπογράψουν όχι μόνο οι κυνηγοί, αλλά και όλοι οι άλλοι πολίτες που έχουν σκύλους και διαφωνούν με την υποχρεωτική χειρουργική αφαίρεση των γεννητικών οργάνων τους.
 
Οι κυνηγοί ,οι οργανώσεις τους και οι κυνοφιλικοί όμιλοι πρέπει να αποδείξουν την δύναμή και τον αριθμητικό “όγκο” τους, αλλά και να συνδεθούν με άλλα στρώματα της κοινωνίας που διατηρούν κατοικίδια ζώα, και καταδυναστεύονται από αυτοπροσδιοριζόμενες ως “φιλοζωικές” οργανώσεις.
 
Επισυνάπτουμε το κείμενο του ψηφίσματος και πρακτικές συμβουλές για τον τρόπο ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, καλώντας τους πάντες να κάνουν το καλύτερο δυνατόν για τη συλλογή υπογραφών, που θα επιβεβαιώνουν το μέγεθος και την επιρροή των κυνηγών στην κοινωνία γενικότερα
 
 ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ  ΔΗΜΟΣΙΟ ΨΗΦΙΣΜΑ 
 
ΕΝΕΡΓΕΙΑ 1η:  πληκτρολογήστε την σελίδα https://secure.avaaz.org/el/community_petitions/_Psifizoyme_ohi_stin_ypohreotiki_steirosi_ton_katoikidion_zoon_mas_2/share/?pmqupob&fbclid=IwAR2W31Z6sDxJGeT64wrLhKJSiPII7OZb7u0qvnvP7fWsJKZ1aivc74-AEsM

ΕΝΕΡΓΕΙΑ 2η: Συμπληρώνεται τα στοιχεία σας (Όνομα, επίθετο, email και ΤΚ)
 
ΕΝΕΡΓΕΙΑ 3η: Κάνετε κλικ στην λέξη ΥΠΟΓΡΑΦΩ
 

ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ
 
Απόλυτα επικίνδυνη, αντιεπιστημονική και αυταρχική στον πυρήνα της, είναι η επιδίωξη ορισμένων “φιλοζωικών” οργανώσεων, να εκβιάσουν έναν νέο νόμο υποχρεωτικής στείρωσης για όλα τα κατοικίδια ζώα, που διατηρούνται στα σπιτικά της πατρίδας μας.
 
Περιφρονώντας τις ιδιαίτερες σχέσεις αγάπης και αφοσίωσης που κάθε οικογένεια ή μεμονωμένο άτομο “χτίζει” με το ζώο που έχει επιλέξει για συντροφιά του, “φιλοζωικές” οργανώσεις ζητούν από την Πολιτεία να μετατραπούν όλα τα ζώα σε στείρα, ελεγχόμενα, πειθήνια και υποβαθμισμένα “εμπορεύματα” μίας χρήσης.
 
Απαιτούν, δηλαδή, την υποχρεωτική χειρουργική αφαίρεση των γεννητικών οργάνων σε όλα τα κατοικίδια ζώα, με το… “φιλοζωικό” επιχείρημα ότι μέσω του… αφανισμού τους θα βελτιωθούν οι συνθήκες ζωής τους!
 
Αυτές οι “φιλοζωικές” οργανώσεις μπορούν να αντιληφθούν τους σκύλους και τις γάτες που συντροφεύουν τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων, μόνο σε ρόλο οικιακών “μπιμπελό”.
 
Εμείς οι χιλιάδες άλλοι, όμως, θεωρούμε ως απαράδεκτο ένα κανονιστικό ή νομικό πλαίσιο, που θα προσπαθήσει να επιβάλει τον υποχρεωτικό ευνουχισμό των ζώων μας…
 
Η πρόταση της Πανελλήνιας Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας για υποχρεωτική στείρωση, δεν σέβεται ούτε τους πολίτες, ούτε τα ίδια τα ζώα.
 
Είναι μία πρόταση εχθρική απέναντι στους πολίτες, γιατί τους θεωρεί όλους εν δυνάμει ανεύθυνους και ασυνείδητους.
 
Και είναι και εχθρική απέναντι στα ζώα, γιατί μειώνει την αυταξία τους, τα αντιμετωπίζει μόνο σαν αντικείμενα ιδιοκτησίας, και αδιαφορεί για τη συναισθηματική θέση που καταλαμβάνουν μέσα σε κάθε σπίτι ή οικογένεια.
 
Όλοι εμείς οι ευσυνείδητοι κάτοχοι και κηδεμόνες δεσποζόμενων ζώων, δεν έχουμε ανάγκη ενός τέτοιου δρακόντειου νόμου, για να αναλάβουμε τις ευθύνες μας απέναντι σε πλάσματα που αγαπάμε και φροντίζουμε.
 
Και πολύ περισσότερο δεν εκχωρούμε σε κανέναν – ούτε και στο κράτος – το δικαίωμα να αποφασίζουμε οι ίδιοι, το εάν και πότε θα επιδιώξουμε απογόνους από τα ζώα που θεωρούμε μέλη της οικογένειάς μας.
 
Οι ανεύθυνοι κάτοχοι ζώων, δεν μπορούν να χρησιμοποιούνται ως άλλοθι εις βάρος χιλιάδων άλλων πολιτών, που αντιλαμβάνονται τον υποχρεωτικό ευνουχισμό ως περιορισμό των δικών τους δικαιωμάτων, αλλά και των δικαιωμάτων των ζώων τους.
 
Σήμερα, χιλιάδες σκύλοι και γάτες ζουν σε συνθήκες απόλυτης ευτυχίας και προστασίας μέσα στα σπίτια των ανθρώπων, χωρίς να υποχρεώνονται σε κανενός είδους ακρωτηριασμό των γεννητικών τους οργάνων.
 
Η στείρωση και ο ευνουχισμός αποτελούν βίαιες και επώδυνες παρεμβάσεις στη φύση και στη φυσιολογία του ζώου, και έχουν αξία να γίνονται μόνο εάν η συνεχής επίβλεψη του δεν είναι δυνατή, ώστε να αποφευχθούν ανεπιθύμητα ζευγαρώματα.
 
Δυστυχώς, η “Πανελλήνια Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία” αντιμετωπίζει την φυσική ικανότητα αναπαραγωγής των κατοικίδιων ζώων, σαν ένα βάρος από το οποίο θα πρέπει να τα απαλλάξουμε, δια του υποχρεωτικού ευνουχισμού τους!
 
Για όλους αυτούς τους λόγους ψηφίζουμε κατά της υποχρεωτικής στείρωσης των δεσποζόμενων ζώων. 
 
ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
 

SVESTONOF

 

demobanner


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ