Αρχική » Grid with Sidebar » Κομοτηνή: Τροφή για τα άγρια ζώα και πτηνά έριξαν οι κυνηγοί

Κομοτηνή: Τροφή για τα άγρια ζώα και πτηνά έριξαν οι κυνηγοί

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
ο χιόνι κάλυψε τα πάντα γύρω του. Κι εκείνα, αιφνιδιασμένα από την ορμή του χιονιά, κρύφτηκαν στις φωλιές τους μην μπορώντας να βρουν κάτι για να φάνε. Άγρια ζώα και πτηνά βρέθηκαν σίγουρα σε δύσκολη θέση έχοντας να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της έλλειψης τροφής, καθώς το έδαφος ήταν πλήρως καλυμμένο με χιόνι.
 
Ο Κυνηγετικός Σύλλογος της Σταυρούπολης Ξάνθης σήμανε συναγερμό και η κινητοποίηση με στόχο να βρεθεί στο πλευρό τους δεν άργησε να έρθει.
 
Πραγματοποίησε μαζική και συντονισμένη ρίψη τροφών (καλαμπόκι και τριφύλλι) σε ένα μεγάλο μέρος της ορεινής περιοχής. Ξεκινώντας, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του Κυνηγετικού Συλλόγου Σταυρούπολης, του κ. Αναστάσιου Συμεωνίδη στην ΕΡΤ Κομοτηνής, από την παραποτάμια περιοχή του Νέστου και στη συνέχεια στον ορεινό όγκο, διέθεσαν στους κυνηγότοπους περίπου δύο τόνους καλαμπόκι και τριφύλλι για τις ανάγκες των πουλιών και όλων των θηραμάτων. «Εμπλουτίσαμε τους χώρους που δραστηριοποιούνται τα άγρια ζώα, δηλαδή σε μια μεγάλη αχτίνα από τα Στενά του Νέστου, από την ορεινή Σταυρούπολη, στην παραποτάμια περιοχή και στη συνέχεια στην περιοχή Λειβαδίτη Ξάνθης. Διατέθηκαν 2,5 τόνοι καλαμπόκι και τριφύλλι».
 
Αναμένεται άγρια πουλιά, θηλαστικά, αγριογούρουνα και λαγοί να επωφεληθούν από την πρωτοβουλία αυτή των κυνηγών. «Πρώτο μέλημα όλων των κυνηγετικών συλλόγων είναι τέτοιου είδους δράσεις.» δηλώνει ο κος Συμεωνιδής προσθέτοντας ότι η περιοχή είναι πολύ πλούσια, τόσο όσον αφορά στη χλωρίδα, όσο και στην πανίδα, καθώς δραστηριοποιούνται όλα αυτά τα ζώα. «Έχουμε μεγάλη ευθύνη στο να διαφυλάξουμε τη ζωή τους και να τα προστατεύουμε όσο το δυνατόν περισσότερο.» Στο πλευρό των κυνηγών της Σταυρούπολης ήταν και ο αντι-περιφερειάρχης Νίκος Εφραιμίδης, ο οποίος είναι ενεργό μέλος του Συλλόγου και αρωγός στις προσπάθειες του.
 
Φώτο: Οι τροφές που έριξαν στην περιοχή τα μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Ρεπορτάζ-κείμενο: Μαρία Νικολάου 
 
http://www.ert.gr/

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ