Αρχική » Grid with Sidebar » Καταστροφική η πρακτική Τσιρώνη για τον Κυπαρισσιακό κόλπο

Καταστροφική η πρακτική Τσιρώνη για τον Κυπαρισσιακό κόλπο

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Την προσωπική παρέμβαση του Πρωθυπουργού ώστε να σταματήσουν οι καταστροφικές πρακτικές του αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος κ. Τσιρώνη σε ό,τι αφορά το ΠΔ του Κυπαρισσιακού κόλπου, ζήτησαν με κοινή επιστολή τους ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης και ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Παναγιώτης Κατσίβελας τονίζοντας ότι «με το προτεινόμενο ΠΔ τίθενται ανυπέρβλητα εμπόδια στην αναπτυξιακή πορεία μιας περιοχής πρότυπο αναπτυξιακής δυναμικής στη χώρα».
 
Στην επιστολή τους στον Πρωθυπουργό ο Περιφερειάρχης και ο Δήμαρχος, αφού εκφράζουν την αγωνία τους για τις εξελίξεις στον Κυπαρισσιακό κόλπο, ζητούν άμεσα την παράταση της προθεσμίας διαβούλευσης ώστε να υπάρξει ουσιαστική προσέγγιση των ζητημάτων.
 
Ο κ. Τατούλης και ο κ. Κατσίβελας επισημαίνουν επίσης στην επιστολή τους τις επιλεκτικές διαφοροποιήσεις του ΠΔ κατά περίπτωση, «αλλού να υπάρχουν καθολικοί περιορισμοί, αλλού να επιτρέπονται τα πάντα και αλλού να δίνεται η δυνατότητα νομιμοποίησης αυθαιρέτων κατασκευών, καταργώντας κάθε έννοια ισοπολιτείας και ισονομίας».
 
Στην επιστολή γίνεται ακόμη αναφορά στην απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, σύμφωνα με την οποία «πάγια πολιτική αντίληψη της Περιφερειακής αρχής είναι ότι τόσο σημαντικά θέματα χωροταξίας, που εντάσσονται στην ανάπτυξη, πρέπει να είναι καθαρά ευθύνη της αιρετής Περιφέρειας, η οποία έχει άλλωστε σε ισχύ αναπτυξιακό σχεδιασμό. Στη σύσταση του εν λόγω φορέα διαχείρισης να συμμετέχει οπωσδήποτε σε πρώτο ρόλο η Περιφερειακή και η Δημοτική αρχή, μαζί με όλους τους άλλους φορείς».
 
Γίνεται ασφαλώς λόγος για τις ενστάσεις του συνόλου των Δημοτικών αρχών της περιοχής για τις λανθασμένες παραμέτρους, σύμφωνα με τις οποίες έχει συνταχθεί η Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη ως προς το είδος και τη σύνθεση του προστατευόμενου οικοσυστήματος.
 
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και ο Δήμαρχος Τριφυλίας τονίζουν, τέλος, ότι «σκοπός μας είναι η διασφάλιση του περιβάλλοντος, αλλά και η ενδυνάμωση της αειφορικής και βιώσιμης αναπτυξιακής πορείας της περιοχής του Κυπαρισσιακού Κόλπου και θεωρούμε ότι είναι απαραίτητη η συνεργασία όλων των συναρμόδιων θεσμικών φορέων, πριν από οποιαδήποτε δεσμευτική πράξη που πιθανά υπονομεύει το μέλλον της περιοχής».
 

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ