Αρχική » Grid with Sidebar » Καταστρέφουν φυτείες οι φάσες στην Κύπρο

Καταστρέφουν φυτείες οι φάσες στην Κύπρο

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Η οργάνωση στο υπόμνημά της σημειώνει ότι τις τελευταίες μέρες «γίναμε δέκτες πολλών παραπόνων από γεωργούς από όλη την επαρχία Πάφου για τις καταστροφές που προκαλούν στις καλλιέργειες τους τα πουλιά. Συγκεκριμένα καλλιέργειες σχεδόν όλων των τύπων αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω του αυξημένου πληθυσμού της φάσσας. Το πρόβλημα παρουσιάζεται κυρίως στις απαγορευμένες περιοχές κυνηγίου σε όλη την επαρχία.»

SVESTONOF

Η ΕΚΑ Πάφου προτείνει όπως «η υπηρεσία Θήρας και Πανίδας σε συνεννόηση με τους κυνηγετικούς συλλόγους της κάθε περιοχής διοργανώσουν οργανωμένες εξορμήσεις στις περιοχές που αντιμετωπίζουν σημαντικό πρόβλημα έτσι ώστε να μειωθεί ο πληθυσμός τους».

Εισηγείται επίσης όπως «οι ζημιές που προκαλούνται από τα διάφορα είδη πανίδας, ενταχθούν στο σχέδιο διαχείρισης κινδύνων του τμήματος γεωργίας, έτσι ώστε οι γεωργοί να αποζημιώνονται στις περιπτώσεις που παρουσιάζεται το πιο πάνω πρόβλημα».

Για το όλο ζήτημα η ΕΚΑ αναφέρει ότι έχει ήδη αποστείλει επιστολή στους αρμόδιους υπουργούς Εσωτερικών και Γεωργίας.

Για άλλη μια χρονιά οι φάσσες στις απαγορευμένες περιοχές κυνηγίου προκαλούν τεράστιες καταστροφές σε φυτείες γεωργών, σύμφωνα με υπόμνημα της αγροτικής οργάνωσης ΕΚΑ Πάφου.

Πηγή: ΚΥΠΕ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ