Αρχική » Grid with Sidebar » Καταμετρηση θηραματων με ελικοπτερο… VIDEO

Καταμετρηση θηραματων με ελικοπτερο… VIDEO

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πως γίνονται οι καταμετρήσεις υδροβίων σε σοβαρές χώρες και από σοβαρές υπηρεσίες;  Πως λέμε Ελλάδα,Δασαρχεία και Ορνιθολογική,εεε καμία σχέση !!!! Στην Αμερική η κυνηγετική οργάνωση California Waterfowl – Οργάνωση για τα Υδρόβια της Καλιφόρνια συνεργάζεται τέλεια με την Κρατική Υπηρεσία Θήρας.Για την επίτευξη του σκοπού οι ειδικοί βιολόγοι επιστήμονες και των δυο φορέων πετάνε μαζί σε προκαθορισμένες διαδρομές,καταμετρώντας τους τεράστιους πλυθησμούς των υδροβίων.

SVESTONOF

Στην Ελλάδα, οι μόνοι φορείς που υλοποιούν συστηματική, αξιόπιστη και μακροχρόνια καταγραφή της πληθυσμιακής αφθονίας των θηρεύσιμων πτηνών είναι οι κυνηγετικές οργανώσεις με πρωταγωνίστρια την ΚΣΕ, που υλοποιεί εδώ και πολλά χρόνια επιστημονικά προγράμματα όπως το Άρτεμις και το πρόγραμμα του προσδιορισμού της φαινολογίας της μετανάστευσης των θηρεύσιμων πτηνών.

Ενώ υπάρχουν και Ομοσπονδίες που είναι πρωτοπόρες στην έρευνα, όπως η ΣΤ ΚΟΜΑΘ, η οποία αποτελεί το μοναδικό φορέα που έχει ασχοληθεί εδώ και χρόνια συστηματικά με την καταγραφή και τη διαχείριση του κολχικού φασιανού, αυτού του εξαιιρετικού πτηνού που διατηρεί ένα τελευταίο πληθυσμό στο Δέλτα του Νέστου.

Δείτε το βίντεο…


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ