Αρχική » Grid with Sidebar » Καστοριά: Νεκρή αρκούδα – τραυματισμένο ζαρκάδι: πιθανότατα θύματα τροχαίων

Καστοριά: Νεκρή αρκούδα – τραυματισμένο ζαρκάδι: πιθανότατα θύματα τροχαίων

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Τραυματισμένο ζαρκάδι στην Κορομηλιά

SVESTONOF

Ένα τραυματισμένο αρσενικό ζαρκάδι ηλικίας δυο ετών εντοπίστηκε από διερχόμενο οδηγό, στην Ε.Ο. Καστοριάς-Φλώρινας μεταξύ των Τ.Κ. Κορομηλιάς & Δενδροχωρίου. Ο οδηγός ενημέρωσε την Περιβαλλοντική Οργάνωση «Αρκτούρος» και στη συνέχεια ενημερώθηκε η Διεύθυνση Δασών Καστοριάς, δασικοί υπάλληλοι της οποίας περισυνέλεξαν από το σημείο το τραυματισμένο ζαρκάδι και το μετέφεραν στις εγκαταστάσεις του «Αρκτούρου» για περαιτέρω φροντίδα και αποκατάσταση της υγείας του.

Το ζώο έχει κάταγμα στο πόδι, το οποίο εικάζεται ότι προκλήθηκε από τροχαίο.

Νεκρή αρκούδα στα Κορέστεια

Ένα ακόμα περιστατικό σημειώθηκε στα Κορέστεια Καστοριάς, όπου εντοπίστηκε νεκρή μια νεαρής ηλικίας θηλυκή αρκούδα 1,5-2 χρόνων και βάρους 100-150 κιλών. Για το περιστατικό ενημερώθηκε τηλεφωνικά η Διεύθυνση Δασών Καστοριάς από εκπρόσωπο της Περιβαλλοντικής Οργάνωσης για την άγρια ζωή και τη φύση «Καλλιστώ». Στο σημείο έσπευσαν δασικοί υπάλληλοι της Διεύθυνσης Δασών και εκπρόσωπος της «Καλλιστώ», οι οποίοι μετέφεραν το νεκρό ζώο σε χώρο του Δασικού Φυτωρίου της Διεύθυνσης Δασών Καστοριάς, προκειμένου να εξεταστεί από Κτηνίατρο.

Σύμφωνα με την κτηνιατρική εξέταση διαπιστώθηκαν κάταγμα στο δεξιό πρόσθιο άκρο και κάταγμα πλευρών, ενώ ο θάνατός της αρκούδας που επήλθε από εσωτερική αιμορραγία οφείλεται πιθανότατα σε τροχαίο.

ERT


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ