Αρχική » Grid with Sidebar » Κάποτε εδώ το κυνήγι ήταν παράδοση με σεβασμό στην φύση και το περιβάλλον!

Κάποτε εδώ το κυνήγι ήταν παράδοση με σεβασμό στην φύση και το περιβάλλον!

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Οι περιορισμοί που υπερβολικά και σε αρκετές περιπτώσεις ακραία θέτει το Προεδρικό Διάταγμα για το λεγόμενο Περιφερειακό Πάρκο του Κυπαρισσιακού Κόλπου «εγκλωβίζει» τις δράσεις στην συγκεκριμένη περιοχή η οποία «μετρά» ήδη τις επιπτώσεις από την εφαρμογή του σχετικού νόμου….

SVESTONOF

Με αυτό τον τρόπο σχολίασε τις απαγορεύσεις περί του κυνηγίου στη ζώνη του Κυπαρισσιακού, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Νίκος Κοροβέσης, εκφράζοντας την δυσαρέσκειά του για αυτό που συμβαίνει σήμερα, αιτιολογώντας παράλληλα τις αναρίθμητες διαμαρτυρίες των Ηλείων και όχι μόνο κυνηγών…

Ο Καιάφας και ο Κυπαρισσιακός γενικότερα αποτελούσαν εδώ και πολλά χρόνια παραδοσιακές τοποθεσίες κυνηγίου που εκτός των άλλων διαφήμιζαν το Νομό και για την προαναφερόμενη δραστηριότητα πολύ περισσότερο για κάποιες ειδικές κατηγορίες θηραμάτων. Η κυνηγετική περίοδος ήταν σημείο αναφοράς για την Επαρχία Ολυμπίας και τη Νότια Ηλεία ενώ πάντοτε το κυνήγι εξελισσόταν με τον ανάλογο σεβασμό στη φύση και το περιβάλλον αφού δεν είχαν παρατηρηθεί προβλήματα ή καταστροφές σε όλη την διάρκεια που οι πολίτες και επισκέπτες κυνηγούσαν στον Καιάφα και την ευρύτερη περιοχή σημειώνει ο κ. Κοροβέσης και προσθέτει:

Δεν είναι μόνο η προσοχή και η αγάπη που έδειχναν οι κυνηγοί μας για τον τόπο. Ήταν και η κίνηση που παρατηρείτο είτε από μεμονωμένα άτομα είτε από ομάδες κυνηγών που έδιναν μια άλλη «ζωηρή» διάσταση σε ολόκληρη την περιοχή, συντηρούσαν μια παράδοση ετών και διακατέχονταν από μία οικολογική συνείδηση που σήμερα κάποιοι προσπαθούν να μειώσουν προς χάριν μιας εξωπραγματικής και δήθεν προστασίας του περιβάλλοντος….

ΑΝΑΣΤΑΤΟΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Το Π.Δ δίνει ένα ακόμη «κτύπημα» – συνέχισε – ο κ. Κοροβέσης και θα πρέπει τα συναρμόδια Υπουργεία να επανεξετάσουν την απόφαση για μια τέτοια απαγόρευση Θήρας τόσο την φετινή περίοδο όσο και τις επόμενες χρονιές. Κατανοούμε ότι για ορισμένα σημεία η απαγόρευση μπορεί να είναι επόμενη και φυσιολογική όπως κοντά σε τουριστικές εγκαταστάσεις αρχαιολογικούς χώρους καταφύγια κλπ. Δεν μπορούμε όμως να καταλάβουμε γιατί θα πρέπει να ισχύσουν οι ίδιοι περιορισμοί σε ένα ευρύτερο φάσμα του Κυπαρισσιακού χωρίς μάλιστα ιδιαίτερο λόγο είπε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού ο οποίος μάλιστα το τελευταίο διάστημα είχε συναντήσεις με εκπροσώπους Κυνηγετικών Συλλόγων για πιο αναλυτική ενημέρωση.

Δεν αποκλείεται ο κ. Κοροβέσης να κάνει και περαιτέρω παρέμβαση προσθέτοντας τα ζητήματα του κυνηγίου που μένουν και αυτά αδρανή και στάσιμα στην περιοχή (όπως και άλλες δράσεις εξαιτίας του ΠΔ) παρά τον συντριπτικά μεγάλο αριθμών κυνηγών της Ηλείας που αποτελούν και υποδειγματικό παράδειγμα προσεκτικού κυνηγίου για όλη την Ελλάδα….

https://www.protinews.gr/


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ