Αρχική » Grid with Sidebar » Κάμερα καταγράφει επίθεση λύκων σε σκύλο….VIDEO

Κάμερα καταγράφει επίθεση λύκων σε σκύλο….VIDEO

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Συνήθως τα αποτελέσματα των επιθέσεων των λύκων σε σκύλους τα βλέπουμε κατόπιν εορτής, όταν και εάν ο ιδιοκτήτης καταφέρει να ανακαλύψει το φαγωμένο κουφάρι του σκύλου του. Αλλά ακόμα και αν γίνει μάρτυρας της επίθεσης δεν υπάρχει η πολυτέλεια καταγραφής της επίθεσης σε βίντεο για αυτονόητους λόγους.
 
 
 
 
Όλα αυτά μέχρι τώρα γιατί στις 17/02/18 ( μόλις 3 ημέρες πριν δηλαδή) ο Ιταλός ζωολόγος Paolo Forconi κατάφερε να αποθανατίσει σε βίντεο την επίθεση 3 λύκων σε ένα μικρόσωμο σκύλο.
 
Ας δούμε λοιπόν πως περιγράφει ο ίδιος ο Paolo Forconi την εμπειρία του : “Μέχρι πριν από 3 χρόνια, η θέαση ή η φωτογράφηση λύκων ήταν κάτι σπάνιο και πολύ δύσκολο. Τώρα, αντιθέτως, έχουμε πλημμυρίσει με φωτογραφίες και βίντεο από ακινητοποιημένους λύκους, σε σταθερή θέση ή λύκους που απλά κινούνται σε κάποια περιοχή, αλλά το να καταφέρεις να κινηματογραφήσεις μια σκηνή θήρευσης και κυνηγιού, παραμένει εξαιρετικά δύσκολο και σίγουρα δεν συμβαίνει κάθε μέρα.
 
Πριν από λίγους μήνες είχα την ευκαιρία να παρατηρήσω μερικούς λύκους που κυνηγούσαν (αλλά δεν μπόρεσα να κινηματογραφήσω την σκηνή), αυτή την φορά όμως στάθηκα τυχερός και κατάφερα να τραβήξω 3 νεαρούς λύκους, ηλικίας μικρότερης του ενός έτους, στην προσπάθεια τους να επιτεθούν και να σκοτώσουν ένα μικρόσωμο σκυλί, το οποίο μάλιστα κατάφεραν να δαγκώσουν λίγο 2 φορές.
 
Ωστόσο η έλλειψη εμπειρίας λόγω του νεαρού της ηλικίας τους σε συνδυασμό με την μικρή δύναμη δαγκώματος λειτούργησε τελικά και ευτυχώς προς όφελος του σκύλου που κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή κατάφερε να ξεφύγει με ένα άλμα περνώντας από την άλλη μεριά του φράκτη.”
 
 
του Αλέξανδρου Παλαιολόγου για το iHunt.gr
demobanner

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ