Αρχική » Grid with Sidebar » Ισόβια κάθειρξη στον κτηνοτρόφο για την ανθρωποκτονία του κυνηγού στο Μπαλί

Ισόβια κάθειρξη στον κτηνοτρόφο για την ανθρωποκτονία του κυνηγού στο Μπαλί

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων μετά απο 12ωρη συνεδρίαση ολοκληρώθηκε η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης ανθρωποκτονίας ενός 49χρονου κυνηγού στο Μπαλί Ρεθύμνου τον Νοέμβριο του 2019.

SVESTONOF

Το Δικαστήριο έκανε αποδεκτή την πρόταση του Εισαγγελέα και έκρινε τον 47χρονο κατηγορούμενο κτηνοτρόφο ένοχο για ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς του πως ήταν σε άμυνα, ενώ απέρριψε και τον ισχυρισμό του πως ήταν “εν βρασμώ ψυχής”.

Επίσης απέρριψε και τα άλλα ελαφρυντικά που ζητήθηκαν απο την υπεράσπισή του.

Τελικά και μετά απο την πολύωρη διαδικασία, το Δικαστήριο ομόφωνα επέβαλλε στον 47χρονο την ποινή της ισόβιας κάθειρξης καθώς και επιπλέον περίπου 4 χρόνια φυλάκισης για τις επι μέρους κατηγορίες, οπλοφορίας, οπλοχρησίας κλπ.

Να σημειωθεί πως τα μέτρα ασφαλείας ήταν “δρακόντεια” με συγγενείς και φίλους απο τις δύο πλευρές να βρίσκονται σε απόσταση μεταξύ τους εκτός της δικαστικής αίθουσας, όπως αναφέρει το flashnews.gr.

Υπενθυμίζεται ότι η ανθρωποκτονία είχε συμβεί το πρωί της 16ης Νοεμβρίου 2019, όταν το θύμα ο 49χρονος Ρεθυμνιώτης που είχε πάει για κυνήγι μαζί με άλλους δύο, στην περιοχή του Μπαλί Ρεθύμνου, “μπήκαν” σε βοσκότοπο κτηνοτρόφου της περιοχής.

Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά , φαίνεται πως ο 49χρονος κυνηγός μαζί με τον σκύλο του ή μόνο ο σκύλος, εισήλθαν σε ποιμνιοστάσιο του 45χρονου κτηνοτρόφου.

Ακολούθησε διαπληκτισμός με τον κτηνοτρόφο και ανταλλαγή πυροβολισμών, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του κυνηγού και τον ελαφρύτερο του κτηνοτρόφου.

Κατά την απολογία του – η οποία έγινε ενώ νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο – ο 45χρονος είχε ισχυριστεί ότι πρώτος τον πυροβόλησε ο κυνηγός με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει και στην συνέχεια αυτός πυροβόλησε ευρισκόμενος σε άμυνα, ενώ από την πλευρά του θύματος γίνεται ο αντίθετος ισχυρισμός.

Πηγή :flashnews.gr


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ