Αρχική » Grid with Sidebar » Ιδού το Lada Niva των 250 ίππων…VIDEO

Ιδού το Lada Niva των 250 ίππων…VIDEO

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Το αειθαλές off road όχημα τροποποιείται ριζικά και αποκτά χαρακτήρα…BMW. Ας γνωρίσουμε το Lada Niva των 250 ίππων.

SVESTONOF

H AvtoVAZ εργάζεται πυρετωδώς προκειμένου να μας αποκαλύψει το 2024 τη νέα γενιά του Lada Niva. Σύμφωναμε τις έως τώρα πληροφορίες, το νέο μοντέλο θα έχει μια σύγχρονη μορφή με περισσότερες τεχνολογίες αλλά θα διατηρήσει τις εκτός δρόμου ικανότητες του αρχέτυπου.

Όπως θα δούμε και παρακάτω, τα 50 περίπου χρόνια που βρίσκεται στο Niva στην παραγωγή, δεν πτοούν τους απανταχού βελτιωτές που ιντριγκάρονται ακόμη και σήμερα με τον σκληροτράχηλο χαρακτήρα του ρωσικού μοντέλου. Έτσι, λοιπόν, το μοντέλο που σας παρουσιάζουμε έχει δεχθεί μια σειρά από μεγάλες τροποποιήσεις προκειμένου να φτάσει στους 250 ίππους.

Οι μηχανικοί χρησιμοποιήσαν σαν βάση την έκδοση Bronto (διαβάστε εδώ όλα τα στοιχεία της) και προχώρησαν στην τοποθέτηση κινητήρα BMW 2 λίτρο με διπλό τούρμπο. Φυσικά, η έξτρα ισχύς απαίτησε ειδικές αναβαθμίσεις στο πλαίσιο, στις αναρτήσεις και στα φρένα, προκειμένου το Niva να μπορέσει να ανταπεξέλθει στα νέα δεδομένα. Εντυπωσιακό είναι, επίσης, και το στοιχείο του κιβωτίου, αφού οι τεχνικοί κατάφεραν να συνδυάσουν το σύστημα μόνιμης τετρακίνησης της Lada με το αυτόματο κιβώτιο Steptronic της BMW.

Έκπληξη προκαλεί και το εσωτερικό του αναβαθμισμένου Lada αφού σχεδόν όλα τα μέρη του εσωτερικού προέρχονται από τη BMW. Με αυτόν τον τρόπο έχουμε να κάνουμε με το πιο σύγχρονο Niva στην ιστορία, αφού ο εξοπλισμός του περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, Start-Stop και σύστημα infotainment.

Στο παρακάτω βίντεο μπορούμε να δούμε το Lada Niva των 250 ίππων που επιταχύνει στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 6 δευτερόλεπτα!

Πηγή :https://www.carandmotor.gr/


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ