Αρχική » Grid with Sidebar » Θανατηφόρα επίθεση λύκων σε κυνηγόσκυλο στη Μάνδρα Αττικής

Θανατηφόρα επίθεση λύκων σε κυνηγόσκυλο στη Μάνδρα Αττικής

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
ΝΕΟ, κρούσμα θανατηφόρας επίθεσης λύκων σε κυνηγόσκυλο σημειώθηκε την Κυριακή 22/03/20 στην περιοχή Μεγάλη Κατερίνα, κάτω από το εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ, στην Μάνδρα Αττικής κατά την διάρκεια εκπαιδευτικής εξόδου. Αυτή την φορά το “λαχείο” έπεσε στον συνάδερφο Λάμπρο Μπούνα να θρηνήσει τον αγαπημένο του τετράποδο συνεργάτη, φίλο και σύντροφο, θύμα στην ανεξέλεγκτη πλέον μανία και εθισμό των λύκων στο σκυλίσιο κρέας !!!
 
Συγκεκριμένα πρόκειται για τον Μαξ 4 ετών, Γιούρα γκέκα τον οποία έβγαλε ο Λάμπρος για ξεμούδιασμα κ τρέξιμο το πρωινό της Κυριακής στην περιοχή Μεγάλη Κατερίνα μαζί με άλλα δυο σκυλιά.
 
Τα 3 σκυλιά είχαν σηκώσει ένα λαγό ενώ ο Λάμπρος αμέριμνος παρακολουθούσε από απέναντι την εξέλιξη της καταδίωξης. Ξαφνικά άκουσε ένα μόνο ουρλιαχτό πόνου και μετά από πολύ σύντομο χρονικό διάστημα τα υπόλοιπα δυο σκυλιά επέστρεψαν στα πόδια του τρομαγμένα, ενώ στο Gps έβλεπε τον Μαξ ως ακίνητο. Αμέσως κατάλαβε ότι κάτι κακό συμβαίνει και έμπηξε τις φωνές, ενώ παράλληλα άρχισε να τρέχει προς το σημείο που έδειχνε το στίγμα του  Gps, πατώντας συνεχώς το πλήκτρο του ήχου για να εκπέμπει συγκεκριμένο θόρυβο το κολάρο.
 
 
Η απόσταση όλη και όλη ήταν λιγότερη από 300 μέτρα πλέον και φτάνοντας στο σημείοπρόλαβε να δει τον λύκο να χάνεται στην βλάστηση με το πάσο του, ενώ με φρίκη αντίκρισε τον Μαξ νεκρό στο έδαφος, πνιγμένο από τα δόντια του λύκου. Προφανώς η ταχύτητα του Λάμπρου σε συνδυασμό με τον ενοχλητικό ήχο που “έπαιζε” από το κολάρο εμπόδισε τον λύκο να ανοίξει το σώμα του άτυχου σκύλου.
 
Σε περίπτωση που οποιοσδήποτε κυνηγός γίνει μάρτυρας παρόμοιου περιστατικού (γεγονός που απευχόμαστε) παρακαλούμε να ενημερώσει άμεσα τον Κυνηγετικό Σύλλογο της περιοχής του ή το αρμόδιο Δασαρχείο. Αυτή είναι η μοναδική νόμιμη διαδικασία, ώστε να ολοκληρώνεται το Μητρώο Επιθέσεων Λύκων που είχε δημιουργήσει η Κ.Ο.Μ.Α.Θ !!! Τα στοιχεία που βοηθάνε στην περιγραφή του συμβάντος προς τις αρμόδιες αρχές είναι:
 
1. Ημερομηνία/ώρα
2. Περιοχή που συνέβη το περιστατικό
3. Πόσοι λύκοι ενεπλάκησαν
4. Πόσα σκυλιά ενεπλάκησαν
5. Πόσα σκυλιά θανατώθηκαν ή τραυματίστηκαν σοβαρά
6. Φωτογραφική τεκμηρίωση και βίντεο των παραπάνω
 
του Αλέξανδρου Παλαιολόγου για το iHunt.gr
 
demobanner

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ