Αρχική » Grid with Sidebar » Θανατηφόρα επίθεση λύκων σε γουρουνόσκυλο στον Γεροπλάτανο

Θανατηφόρα επίθεση λύκων σε γουρουνόσκυλο στον Γεροπλάτανο

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
ΕΟ, κρούσμα θανατηφόρας επίθεσης λύκων σε ΑΛΛΟ ένα κυνηγόσκυλo σημειώθηκε την Κυριακή 07/10/18 στον Γεροπλάτανο Πωγωνίου σε κυνήγι αγριόχοιρου. Αυτή την φορά το “λαχείο” έπεσε στον συνάδερφο Λάμπρο Ντελή να θρηνήσει τον αγαπημένο του τετράποδο συνεργάτη, φίλο και σύντροφο, θύμα στην ανεξέλεγκτη πλέον μανία και εθισμό των λύκων στο σκυλίσιο κρέας !!!
 
Συγκεκριμένα πρόκειται για τον Τζακ 6 ετών, τον οποίο έβγαλε ο Λάμπρος το πρωί της Κυριακής 07/10/18 στην ευρύτερη περιοχή του Γεροπλάτανου μαζί με άλλα τέσσερα σκυλιά για κυνήγι αγριόχοιρου.
 
 
Ας δούμε λοιπόν πως περιγράφει το χρονικό της θανατηφόρας επίθεσης στον σύντροφο του, ο ίδιος ο Λάμπρος : ” Η επίθεση έγινε το πρωί της Κυριακής 07/10/18 στον Γεροπλάτανο, όπου όλη η παρέα ( 6 άτομα και 5 σκυλιά) είχαμε πάει για κυνήγι αγριόχοιρου. Γύρω στις 9 ώρα ξεκίνησε το κυνήγι και ο Τζακ μαζί με άλλα δύο σκυλιά πήραν τον ντορό  και ξεκίνησαν την δίωξη με γαβγίσματα. Έπειτα από περίπου 20 λεπτά σταμάτησαν τα γαβγίσματα και τα άλλα δύο σκυλιά άλλαξαν πορεία ενώ ο Τζακ είχε σταματήσει στα 800 μέτρα και δεν κουνιόταν από την θέση του, στο Gps τον έβλεπα ως ακίνητο. Τρόμαξα και έτρεξα με το αμάξι για να φτάσω όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και πράγματι σε λιγότερο από 5 λεπτά ήμουν στο σημείο που έδειχνε το Gps και τον βρήκα φαγωμένο από τον λύκο ή τους λύκους …”
 
Σε περίπτωση που οποιοσδήποτε κυνηγός γίνει μάρτυρας παρόμοιου περιστατικού (γεγονός που απευχόμαστε) παρακαλούμε να ενημερώσει άμεσα τον Κυνηγετικό Σύλλογο της περιοχής του ή το αρμόδιο Δασαρχείο. Αυτή είναι η μοναδική νόμιμη διαδικασία, ώστε να ολοκληρώνεται το Μητρώο Επιθέσεων Λύκων που είχε δημιουργήσει η Κ.Ο.Μ.Α.Θ !!! Τα στοιχεία που βοηθάνε στην περιγραφή του συμβάντος προς τις αρμόδιες αρχές είναι:
 
1. Ημερομηνία/ώρα
2. Περιοχή που συνέβη το περιστατικό
3. Πόσοι λύκοι ενεπλάκησαν
4. Πόσα σκυλιά ενεπλάκησαν
5. Πόσα σκυλιά θανατώθηκαν ή τραυματίστηκαν σοβαρά
6. Φωτογραφική τεκμηρίωση και βίντεο των παραπάνω
 
του Αλέξανδρου Παλαιολόγου για το  iHunt.gr
demobanner

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ