Αρχική » Grid with Sidebar » Θανατηφόρα επίθεση λύκων σε γουρουνόσκυλο στην Κάτω Βροντού Δράμας

Θανατηφόρα επίθεση λύκων σε γουρουνόσκυλο στην Κάτω Βροντού Δράμας

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

ΝΕΟ, κρούσμα θανατηφόρας επίθεσης λύκων σε κυνηγόσκυλο σημειώθηκε το Σάββατο 09/10/21 στην Κάτω Βροντού Δράμας. Αυτή την φορά το “λαχείο” έπεσε στον συνάδερφο Δημήτρη Χατζηδημητρίου να θρηνήσει τον αγαπημένο του τετράποδο συνεργάτη, φίλο και σύντροφο, θύμα στην ανεξέλεγκτη πλέον μανία και εθισμό των λύκων στο σκυλίσιο κρέας !!!

SVESTONOF

Συγκεκριμένα πρόκειται για την Ρόξυ 4 χρονών, Ελληνικό Ιχνηλάτη, την οποία έβγαλε ο Δημήτρης και η παρέα του για κυνήγι αγριόχοιρου το πρωινό του Σαββάτου στην ευρύτερη περιοχή τής Κάτω Βροντούς μαζί με άλλα 3 σκυλιά.

Τα 4 σκυλιά είχαν σηκώσει ένα γουρούνι και ενώ ήταν σε φάση δίωξης, τα 3 εγκατέλειψαν και επέστρεψαν στα πόδια του τρομαγμένα, ενώ στο Gps έβλεπε την Ρόξυ ως ακίνητη στα 570 μέτρα μακριά του. Αμέσως κατάλαβε ότι κάτι κακό συμβαίνει και έμπηξε τις φωνές, ειδοποίησε την υπόλοιπη ομάδα, ενώ παράλληλα άρχισε να τρέχει προς το σημείο που έδειχνε το στίγμα του Gps. Φτάνοντας στο σημείο, με φρίκη αντίκρισε το σώμα της σκυλίτσας του στην κατάσταση που φαίνεται στην φωτογραφία.

Σε περίπτωση που οποιοσδήποτε κυνηγός γίνει μάρτυρας παρόμοιου περιστατικού (γεγονός που απευχόμαστε) παρακαλούμε να ενημερώσει άμεσα τον Κυνηγετικό Σύλλογο της περιοχής του ή το αρμόδιο Δασαρχείο. Αυτή είναι η μοναδική νόμιμη διαδικασία, ώστε να ολοκληρώνεται το Μητρώο Επιθέσεων Λύκων που είχε δημιουργήσει η Κ.Ο.Μ.Α.Θ και υποστηρίζει με ομόφωνη απόφασή της, η Γενική Συνέλευση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, με ψήφισμα που απέστειλε στον αρμόδιο για το κυνήγι υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Ταγαρά, σχετικά με την ραγδαία αύξηση του πληθυσμού των λύκων, τις αμέτρητες θανατηφόρες επιθέσεις σε κυνηγόσκυλα, αλλά και την ατολμία ή τους δισταγμούς της Πολιτείας να αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί την κατάσταση. !!! Τα στοιχεία που βοηθάνε στην περιγραφή του συμβάντος προς τις αρμόδιες αρχές είναι:

1. Ημερομηνία/ώρα
2. Περιοχή που συνέβη το περιστατικό
3. Πόσοι λύκοι ενεπλάκησαν
4. Πόσα σκυλιά ενεπλάκησαν
5. Πόσα σκυλιά θανατώθηκαν ή τραυματίστηκαν σοβαρά
6. Φωτογραφική τεκμηρίωση και βίντεο των παραπάνω

του Αλέξανδρου Παλαιολόγου για το iHunt.gr

demobanner


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ