Αρχική » Grid with Sidebar » Θανατηφόρα επίθεση λύκου σε πόιντερ στην Καστοριά

Θανατηφόρα επίθεση λύκου σε πόιντερ στην Καστοριά

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

ΝΕΟ, κρούσμα θανατηφόρας επίθεσης λύκων σε ΑΛΛΟ ένα κυνηγόσκυλo σημειώθηκε την Κυριακή 17/10/2021 στην Κορησό της Καστοριάς σε κυνήγι πέρδικας. Αυτή την φορά το “λαχείο” έπεσε στον συνάδερφο Μιχάλη Νεστραμιώτη να θρηνήσει τον αγαπημένο του τετράποδο συνεργάτη, φίλο και σύντροφο, θύμα στην ανεξέλεγκτη πλέον μανία και εθισμό των λύκων στο σκυλίσιο κρέας !!!

SVESTONOF

Συγκεκριμένα πρόκειται για τον Ρίμπο 2 ετών Πόιντερ, τον οποίο έβγαλε ο Μιχάλης το απόγευμα της Κυριακής 17/10/2021 στην Κορησό της Καστοριάς για κυνήγι πέρδικας, παρέα με τον φίλο του Αντώνη Μίσκο και τα 2 σκυλιά του.

Γύρω στις 16.30 ακούστηκε ένα ουρλιαχτό πόνου και αμέσως οι 2 σκύλες του Αντώνη επέστρεψαν τρομαγμένες, ενώ στο GPS ο Ρίμπο του Μιχάλη φαινόταν ως ακίνητος. Αμέσως οι 2 φίλοι έβαλαν τις φωνές και ρίχνοντας τουφεκιές στον αέρα άρχισαν να τρέχουν προς το σημείο που έδειχνε το GPS, 400 μέτρα μακριά. Ωστόσο αντί να πλησιάζουν στον Ρίμπο έβλεπαν στο GPS ότι εκείνος απομακρύνονταν όλο και πιο μακριά ( προφανώς ο λύκος ή οι λύκοι είχαν αρπάξει το άτυχο ζώο και το μετέφεραν σε άλλο σημείο για να το φάνε με την ησυχία τους). Ο Μιχάλης και ο Αντώνης ακολουθώντας το στίγμα του GPS και συνεχίζοντας το τρέξιμο, τις φωνές και τις τουφεκιές στον αέρα κάποια στιγμή έφτασαν στον άτυχο Ρίμπο για να τον αντικρίσουν στην κατάσταση που φαίνεται στις φωτογραφίες.

Σε περίπτωση που οποιοσδήποτε κυνηγός γίνει μάρτυρας παρόμοιου περιστατικού (γεγονός που απευχόμαστε) παρακαλούμε να ενημερώσει άμεσα τον Κυνηγετικό Σύλλογο της περιοχής του ή το αρμόδιο Δασαρχείο. Αυτή είναι η μοναδική νόμιμη διαδικασία, ώστε να ολοκληρώνεται το Μητρώο Επιθέσεων Λύκων που είχε δημιουργήσει η Κ.Ο.Μ.Α.Θ και υποστηρίζει με ομόφωνη απόφασή της, η Γενική Συνέλευση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, με ψήφισμα που απέστειλε στον αρμόδιο για το κυνήγι υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Ταγαρά, σχετικά με την ραγδαία αύξηση του πληθυσμού των λύκων, τις αμέτρητες θανατηφόρες επιθέσεις σε κυνηγόσκυλα, αλλά και την ατολμία ή τους δισταγμούς της Πολιτείας να αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί την κατάσταση. !!! Τα στοιχεία που βοηθάνε στην περιγραφή του συμβάντος προς τις αρμόδιες αρχές είναι:

1. Ημερομηνία/ώρα
2. Περιοχή που συνέβη το περιστατικό
3. Πόσοι λύκοι ενεπλάκησαν
4. Πόσα σκυλιά ενεπλάκησαν
5. Πόσα σκυλιά θανατώθηκαν ή τραυματίστηκαν σοβαρά
6. Φωτογραφική τεκμηρίωση και βίντεο των παραπάνω

του Αλέξανδρου Παλαιολόγου για το iHunt.gr

demobanner


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ