Αρχική » Grid with Sidebar » Η συμβολη του ΚΣ Πραμαντων στο εκτροφειο

Η συμβολη του ΚΣ Πραμαντων στο εκτροφειο

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

SVESTONOF

 

Την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές το εκτροφείο της ορεινής πέρδικας στα Πράμαντα έχει γίνει πλέον πραγματικότητα. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες πανευρωπαικά προσπάθειες εκτροφής της ορεινής πέρδικας και αυτή την στιγμή η εκτροφή βρίσκεται στο στάδιο της εκκόλαψης των πρώτων νεοσσών πέρδικας. 

 

Σκοπός του εκτροφείου είναι η διατήρηση και η βελτίωση του πληθυσμού της ορεινής πέρδικας όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο. Ήδη, στο εκτροφείο έχουν μεταφερθεί με τη συνδρομή της Δ΄ Κ.Ο.Σ.Ε. είκοσι (20) γεννήτορες, γενετικά πιστοποιημένοι, οι οποίοι προέρχονται από το πρώτο εκτροφείο της ορεινής πέρδικας που λειτουργεί εδώ και χρόνια στο Καρπενήσι, όπως επίσης και 300 περίπου αυγά, που θα εκκολαφθούν στις ειδικές μηχανές το επόμενο διάστημα και μετά την παραμονή των νεοσσών στους κλωβούς προσαρμογής θα απελευθερωθούν στους βιοτόπους της πέρδικας, που θα υποδειχθούν από τους επιστημονικούς συνεργάτες της Ε’ ΚΟΗ.  

 

Η ορεινή πέρδικα αποτελεί ένα είδος το οποίο είναι βαθιά συνδεδεμένο με τη λαική μας παράδοση και την δημοτική μας γνώση και αυτή την παράδοση πρέπει όλοι μας να την διαφυλάξουμε. Εμείς, ως Δ.Σ. του Κυνηγετικού Συλλόγου Πραμάντων οφείλουμε να ευχαριστήσουμε και πάλι μέσω της στήλης αυτής του blog την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος και την Ε’ ΚΟΗπείρου για το σπουδαίο αυτό έργο που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή μας και για την άριστη συνεργασίας μας.

 

Να ευχαριστήσουμε επίσης τον Δήμο Βορείων Τζουμέρκων και ειδικότερα τον Δήμαρχο κ. Σεντελέ Ιωάννη, τους Αντιδημάρχους καθώς και όλο το υπαλληλικό και εργατικό προσωπικό για την άψογη συνεργασία που είχαμε κατά τα στάδια ολοκλήρωσης του έργου. Ευχαριστίες απευθύνουμε επίσης σε όλα τα μέλη του Δ.Σ. Κυνηγετικού Συλλόγου Πραμάντων, στα μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Πραμάντων και στα μέλη της Ομοσπονδιακής μας Θηροφυλακής για την πολύτιμη συνεργασία και βοήθειά τους κατά τις εργασίες ολοκλήρωσης του εκτροφείου καθώς και σε όλους τους κατοίκους της περιοχής που επισκεπτόταν το εκτροφείο κατά τα στάδια της ολοκλήρωσης του έργου και προσέφερε ο καθένας την εθελοντική βοήθειά του.

 

Τέλος, να ευχαριστήσουμε θερμά κάποια άτομα νεαρής ηλικίας οι οποίοι προσέφεραν την εθελοντική βοηθειά τους.. Αυτά τα άτομα, κυνηγοί και μή, αποτέλεσαν την κινητήρια δύναμη για όλους εμάς ώστε να εντατικοποιήσουμε τις εργασίες για την ολοκλήρωση του εκτροφείου. Εμείς το μόνο που θα  τους υποσχεθούμε είναι ότι θα κάνουμε τα πάντα και θα αγωνιστούμε για να αφήσουμε πίσω κάτι για εσάς – ‘για τις επόμενες γενιές’. 

 

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Πραμάντων για άλλη μία φορά αποδεικνύει ότι αν υπάρχει θέληση και  κυρίως μεράκι για αυτό που κάνεις όλα είναι δυνατά και πραγματοποιήσιμα. Υποσχόμαστε ότι θα είμαστε πάντα στο πλευρό και θα στηρίζουμε έμπρακτα αυτή και κάθε προσπάθεια τέτοιου είδους.  

 

Με εκτίμηση και να είστε όλοι καλά

 

Τσίρκας Γεώργιος

Πρόεδρος Δ.Σ. Κυνηγετικού Συλλόγου Πραμάντων

 

Δείτε ΕΔΩ video από τα εγκαίνια του εκτροφείου

 

 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ