Αρχική » Grid with Sidebar » Η… μετέωρη μεταρρύθμιση

Η… μετέωρη μεταρρύθμιση

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Ο Νίκος Μπόκαρης δεν είναι κυνηγός ούτε εκπρόσωπός τους, το αντίθετο, είναι τμηματάρχης Δ/νσης Θήρας του υπουργείου Περιβάλλοντος και Εκπρόσωπος του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. στον Εθνικό Διάλογο για το κυνήγι.
 
Στην ομιλία του, στο αμφιθέατρο του υπουργείου Περιβάλλοντος ο κ. Μπόκαρης είχε δηλώσει ότι:
 
«Τα έσοδα της θήρας είναι 10 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο, τα οποία πάνε στις κυνηγητικές οργανώσεις της χώρας.
 
Από αυτά τα χρήματα τα 8 εκατ. πάνε στη μισθοδοσία των ιδιωτικών φυλάκων θήρας και τα υπόλοιπα 2 εκατ. χρησιμοποιούνται για να κινηθεί όλος ο μηχανισμός των κυνηγετικών οργανώσεων για να κάνουν το φιλοθηραματικό έργο, για άλλους πολύ και για άλλους λίγο.
 
Αν αυτά τα χρήματα πάνε στο Δημόσιο, δεν υπάρχει κανένας τρόπος να ξαναγυρίσουν στη φύση.
 
Γιατί απλά πέντε χρόνια ζούμε στην εποχή των μνημονίων!
 
Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει δημόσιος τομέας!
 
Ακόμα και κίνητρο και μοριοδότηση να δινόταν, οι προσλήψεις αυτές θα περάσουν από την τρόικα.
 
Τα χρήματα αυτά, δεν μιλάμε για τεράστια ποσά, όποια άποψη και να έχουμε για τις κυνηγετικές οργανώσεις, με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο επιστρέφουν στο θήραμα.
 
Θα σας περιγράψω το παράδειγμα του Πράσινου Ταμείου, στο οποίο καταλήγουν κάθε χρόνο 25 εκατομμύρια ευρώ από όλες τις δασικές δραστηριότητες, τα χρήματα αυτά παραμένουν στο αποθεματικό του Πράσινου Ταμείου και είναι δεσμευμένα από την τρόικα, μόνο το 2,5% μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε προγράμματα του Πράσινου Ταμείου.
 
Καλά θα ήταν να υπάρχει στον Εθνικό Διάλογο και μία πέμπτη ενότητα, με το ερώτημα αν το Δημόσιο μπορεί σήμερα να στηρίξει αυτές τις δραστηριότητες.
 
Γιατί σήμερα όταν ο δασοφύλακας, ο δασολόγος και ο δασοπόνος έχουν περιορισμό στις εκτός έδρας μετακινήσεις, όταν υπάρχει περιορισμός στα χιλιόμετρα που κινούνται τα κρατικά οχήματα, όταν υπάρχει περιορισμός στις βενζίνες και στη συντήρηση των οχημάτων, όταν έχει αποδιοργανωθεί το κράτος και μιλάμε ότι θα πάρει το Δημόσιο μία δραστηριότητα για να τη διαχειριστεί σε όφελος του φυσικού περιβάλλοντος, είναι μια υπόθεση πολύ θεωρητική».
 
Αντώνης Μπληζιώτης
demobanner

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ