Αρχική » Grid with Sidebar » Η Κ.Σ.Ε. για τη Ρυθμιστική Απόφαση θήρας 2020-2021

Η Κ.Σ.Ε. για τη Ρυθμιστική Απόφαση θήρας 2020-2021

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Ακριβώς ίδια με την περυσινή είναι η εκδοθείσα Ρυθμιστική Απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας σχετικά με το κυνήγι, καθώς η επιχειρηματολογία της Κ.Σ.Ε. «περιθωριοποίησε» από νωρίς, όλες εκείνες τις φωνές που ζητούσαν περαιτέρω περιστολές σε θηρεύσιμα είδη, όπως το τρυγόνι κ.λπ.

SVESTONOF

Επίσης, όπως ακριβώς εισηγήθηκε η Κ.Σ.Ε, διατηρείται στα ίδια ακριβώς επίπεδα το συνολικό τίμημα για όλες τις κατηγορίες αδειών θήρας, κάτι σημαντικό για μία χρονιά όπως τη φετινή, όπου η πανδημία έχει αφήσει το «αποτύπωμα» της στις οικονομικές δραστηριότητες και στα εισοδήματα όλων των πολιτών.

Η Κ.Σ.Ε. αναγνωρίζει ότι οι διαδικασίες υπογραφής της Ρυθμιστικής ολοκληρώθηκαν έγκαιρα, φέτος, με τρόπο που σέβεται τις ανάγκες και τον προγραμματισμό των 170.000 κυνηγών της χώρας. Στο μέτρο που τους αναλογεί οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι της δύναμης μας είναι καθ’ όλα έτοιμοι να συμβάλλουν στην ταχεία και ομαλή διεκπεραίωση της διαδικασίας ανανέωσης των κυνηγετικών αδειών, κάτι που θεωρούμε ως αυτονόητο ότι συμβαίνει και με τα κατά τόπους Δασαρχεία, ώστε να εξυπηρετηθούν οι χιλιάδες κυνηγοί που θα προσέλθουν.

Ωστόσο, η Συνομοσπονδία δεν μπορεί να μην επισημάνει ότι ενώπιον του Υπουργείου εκκρεμούν ακόμα μία σειρά επιτακτικών ζητημάτων και προτάσεων που έχει υποβάλει η Κ.Σ.Ε, αλλά έως τώρα έχουν αφεθεί να χρονίζουν.

Ανάμεσα σε αυτά δεσπόζουσα θέση κατέχουν η καθιέρωση ενός νέου σύγχρονου και λειτουργικού «ποινολογίου» για περιπτώσεις λαθροθηρίας (που σήμερα βρίσκονται σε «κενό νόμου»), ο επαναπροσδιορισμός Καταφυγίων Άγριας Ζωής και άλλων εδαφικών απαγορεύσεων, η ενίσχυση της Θηροφυλακής των Κυνηγετικών Οργανώσεων κ.α.

Η Κ.Σ.Ε. αναμένει από το αρμόδιο Υπουργείο να ενσωματώσει γρήγορα τις προτάσεις της στο θεσμικό και κανονιστικό πλαίσιο της χώρας για το κυνήγι, με την πεποίθηση ότι αυτό, πέρα από την κυνηγετική δραστηριότητα, θα ευνοήσει και την αποτελεσματικότερη προστασία του περιβάλλοντος και της άγριας ζωής.

demobanner


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ