Αρχική » Grid with Sidebar » Η “Θεά του κυνηγιού” είναι από την Πάφο!!!!

Η “Θεά του κυνηγιού” είναι από την Πάφο!!!!

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Η Νάταλυ Γεωργίου από την Πάφο είναι μια πολύ όμορφη και δυναμική γυναίκα με τρία παιδιά. Σε τι διαφέρει από τις υπόλοιπες γυναίκες; Η Νάταλυ εκτός από τα πιο πάνω είναι μια γυναίκα η οποία ασχολείται εντατικά με ένα κατά ομολογία ανδροκρατούμενο «χόμπι» το κυνήγι.
 
Η Νάταλυ ανοίγει την καρδιά της στο PafosPress.com και τη Σταυρούλα Μιλτιάδου Ιγνατίου και αναφέρει γιατί επέλεξε να ασχοληθεί με το κυνήγι, τι αντιδράσεις εισπράττει από τους άνδρες κυνηγούς αλλά και τι πιστεύει για όλους αυτούς που αναφέρονται αρνητικά απέναντί της με αφορμή αυτή της την ενασχόληση.
 
Είναι αλήθεια λίγο περίεργο να βλέπεις μια τόσο όμορφη γυναικεία παρουσία να φοράει την παραλλαγή και να πηγαίνει για κυνήγι. Πόσο καιρό ασχολείσαι με αυτό και τι αποτέλεσε την αφορμή για να αρχίσεις να κυνηγάς;
 
Ευχαριστώ για το κομπλιμέντο! Γιατί είναι περίεργο; Η ομορφιά είναι παντού… ακόμα και στο κυνήγι..
 
Η πρώτη μου επαφή με το κυνήγι ήταν το 1991 όταν αρραβωνιάστηκα τον σύζυγο μου που είναι φανατικός κυνηγός. Μια μέρα του είπα να με πάρει μαζί του. Μου έδωσε και το όπλο και έριξα 1-2 φορές κι αυτό ήταν η αρχή. Ενθουσιάστηκα! Η επόμενη κίνηση ήταν να αγοράσω δικό μου όπλο. Ο ίδιος με ενθάρρυνε, με έμαθε να σημαδεύω και σιγά σιγά γίναμε ένα πολύ καλό δίδυμο. Πηγαίναμε μαζί κάθε Κυριακή.  Άρα κυνηγώ κάπου 26 χρόνια με αρκετές διακοπές λόγω παιδιών.  Τα πρώτα χρόνια δεν έχανα χρονιά και ανανέωνα συνεχώς της κυνηγετική μου άδεια. Όταν μετά αποκτήσαμε τα παιδιά, εκ των πραγμάτων δεν μπορούσα να πηγαίνω κάθε Κυριακή. Πηγαίνουμε ακόμα όμως μαζί στο κυνήγι λαγού-πέρδικας. Του χρόνου που τα παιδιά μας θα πάνε για στρατό και σπουδές ευελπιστώ ότι θα πηγαίνω συνεχώς.
 
Πως αντιδρούν οι άνδρες κυνηγοί όταν βρεθούν μπροστά σου;
 
Οι άλλοι άντρες κυνηγοί όντως με βλέπουν περίεργα…. είναι λογικό βέβαια γιατί δεν είναι και το πιο συνηθισμένο πράγμα στον κόσμο και δη στην Πάφο . Ακούω να λένε διάφορα όπως να φωνάζει ο ένας στον άλλο ” ρε κουμπάρε έλα να δείς ένα πράμα“….ή “ε.. τωρά είδα τα ούλλα“. Δεν μ’ ενοχλεί…. μπορώ να σου πω ότι διασκεδάζω με την αμηχανία τους. Ποτέ όμως δεν μου είπαν κάτι υποτιμητικό.
 
Υπάρχουν και άλλοι κυνηγοί στην οικογένεια;
 
Δεν υπάρχουν άλλοι κυνηγοί στην οικογένεια. Μόνο ο σύζυγος μου κι εγώ. Έχω 2 γιούς και μια κόρη… δεν ξέρω αν θα ακολουθήσουν το χόμπι μας. Τα αγόρια πάντως δείχνουν ενδιαφέρον.
 
Είσαι καλή κυνηγός; Ποιά ήταν η καλύτερη σου εξόρμηση;
 
Αν είμαι καλή κυνηγός;  Νομίζω πως ναι…. Έχω καλό σημάδι και σταθερό χέρι. Ο άντρας μου αστειευόμενος λέει ότι είμαι το πιο καλό λαγωνικό που είχε ποτέ, αφού το μάτι μου ξετρυπώνει τους λαγούς όπου και να βρίσκονται (χαμόγελα).
 
Υπήρξαν πολλές καλές κυνηγετικές εξορμήσεις… η πιο πρόσφατη ήταν πέρσι έτσι καιρό με 2 πέρδικες και 1 φραγγολίνα. Εγώ λαγούς δεν παίζω…. τους λυπάμαι. Μόνο τους βρίσκω. Απ’ εκεί και πέρα αναλαμβάνει ο άντρας μου. Το παράξενο στη δική μου περίπτωση είναι ότι δεν τρώω το κυνήγι. Το μαγειρεύω τέλεια αλλά δεν μου αρέσει. Οι υπόλοιποι στην οικογένεια το λατρεύουν.
 
 
Συνήθως οι κυνηγοί “φουσκώνουν” τις ιστορίες γύρω από τις εξορμήσεις. Εσένα σου έτυχε ποτέ να το κάνεις;
 
Ναι υπάρχουν πολλοί κυνηγοί που φουσκώνουν τις ιστορίες γύρω από τις εξορμήσεις, Μου έχει τύχει να ακούσω διάφορα. Εγώ, όχι δεν το έκανα ποτέ, δεν υπάρχει λόγος. Για να εντυπωσιάσω;  Το ότι είμαι γυναίκα κυνηγός, από μόνο του πιστεύω είναι αρκετά εντυπωσιακό ! (χαμόγελο) δεν χρειάζεται να φουσκώσω  ιστορίες. Εξάλλου το κυνήγι δεν μ’ αρέσει για το θήραμα. Το ότι βγαίνω στα βουνά, στη φύση, στον καθαρό αέρα, η όλη φάση της προετοιμασίας, το πρωινό ξύπνημα στις 4, το βλέπω σαν περιπέτεια, με εξιτάρει και με αναζωογονεί πολύ. Και να έρθω σπίτι «παπαγάλος» πάλι θα έχω πάρει κάτι καλό από την εξόρμηση μου.
 
Γνωρίζεις και άλλες γυναίκες που να ασχολούνται με το κυνήγι είτε στην Πάφο είτε γενικότερα;
 
Δεν γνωρίζω προσωπικά καμιά γυναίκα κυνηγό…. όμως ξέρω ότι υπάρχουν κι άλλες σαν εμένα και χαίρομαι γι αυτό.
 
Τι μήνυμα θέλεις να στείλεις στις γυναίκες με αφορμή αυτό σου το χόμπι;
 
Στις γυναίκες θα ήθελα να πω ότι δεν υπάρχουν χόμπι ή επαγγέλματα καθαρά ανδροκρατούμενα. Αν μπορούν κι αν τους αρέσει να τολμούν.. γιατί όχι. Δεν συναγωνιζόμαστε τους άντρες σ’ αυτό απλά μπορούμε να συνυπάρχουμε στον ίδιο χώρο ο καθένας με το δικό του τρόπο.
 
Τέλος πως σχολιάζεις τα διάφορα όχι και τόσο θετικά σχόλια για την ενασχόληση σου με το κυνήγι γιατί σίγουρα υπάρχουν και αυτοί που δεν συμφωνούν με το θέμα «κυνήγι» πόσο μάλλον από μια γυναίκα.
 
Θα ήθελα να πω και στους άντρες το εξής. Να μη βλέπουν την ενασχόληση των γυναικών με το κυνήγι καχύποπτα . Η φύση είναι για όλους. Μπορούμε όλοι να την χαιρόμαστε. Ας το δουν και αλλιώς. Η δική τους εξόρμηση θα είναι πιο όμορφη αφού θα συναντούν στον δρόμο τους το ωραίο φύλο.
 
Τελευταίο αλλά όχι έσχατο θα ήθελα να μου επιτρέψεις να αναφερθώ στα σχόλια των φίλων των ζώων όσον αφορά στην ενασχόληση μου με το κυνήγι. Δεν κατάλαβα τελικά τί τους ενοχλεί;  Που κυνηγώ;  Ή που είμαι γυναίκα κυνηγός;  Έχω ακούσει διάφορα από ανθρώπους που δεν με ξέρουν καθόλου. Το να κρίνεις κάποιον χωρίς να τον γνωρίζεις καθόλου δεν σε χαρακτηρίζει ως σοβαρό  άτομο, λυπάμαι. Το κυνήγι δεν απαγορεύεται από τον Νόμο. Οι κυνηγοί δεν κάνουμε κάτι παράνομο. Από αρχαιοτάτων χρόνων ο άνθρωπος κυνηγούσε για την τροφή του.
 
 
Βέβαια στη σημερινή εποχή τα βρίσκουμε όλα έτοιμα,  στις υπεραγορές. Κι’ αυτά ήταν ζωντανά πριν τα σκοτώσουν. Και μάλιστα με πολύ άσχημο και βασανιστικό τρόπο. Μήπως οι φίλοι των ζώων δεν τρώνε κρέας;
 
Μήπως θα έπρεπε να καταδικάσουμε όλο τον κόσμο που τρώει κρέας;  Ή μήπως το γεγονός ότι κάποιος τρώει κρέας ή κυνήγι τον καθιστά αυτόματα και μη φιλόζωο;  Αν αυτοί δεν θέλουν να κυνηγούν ας μην κυνηγούν. Δεν μπορούμε όλοι να είμαστε οι ίδιοι. Και δεν είναι σωστό να κατηγορούμαστε εμείς οι κυνηγοί επειδή δεν είμαστε οι ίδιοι μ’ αυτούς. Πας μη “φίλος των ζώων” βάρβαρος;  Αν είναι δυνατόν!!! Αυτό αποτελεί τουλάχιστον κοινωνικό ρατσισμό. Οι κυνηγοί έχουν σκυλιά που τα θεωρούν μέλη των οικογενειών τους και τα αγαπούν και τα φροντίζουν και σπαράζουν όταν κάποιος ασυνείδητος τα δηλητηριάσει.
 
Δεν έχω κάτι προσωπικό με τους φίλους των ζώων αλλά ας επικεντρωθούν στο ευάρεστο έργο που έχουν ταχθεί. Θα ήταν ωραίο να έβρισκαν μια λύση ή να κάνουν κάτι πιο ουσιαστικό για τα αδέσποτα ζώα, αυτές τις όμορφες ψυχούλες που τις εγκαταλείπουν κάποιοι χωρίς δεύτερη σκέψη και ας αφήσουν τους κυνηγούς ήσυχους.
 
Δεν ενοχλούμε κανένα!
 
https://pafospress.com
 

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ