Αρχική » Grid with Sidebar » Η αντικυνηγετική επίθεση του Αρναούτογλου και η εν υπνώση δύναμη των κυνηγών

Η αντικυνηγετική επίθεση του Αρναούτογλου και η εν υπνώση δύναμη των κυνηγών

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Ένας από τους πιο έγκυρους μετεωρολόγους της χώρας, ο Σάκης ο Αρναούτογλου, επέλεξε πρόσφατα να αφήσει για λίγο την ιδιότητα του «έγκυρου» και επιτέθηκε στους κυνηγούς και το κυνήγι με πλήθος ανακριβειών και άτοπων προσεγγίσεων, εκθέτοντας εαυτόν και δημιουργώντας εύλογα ερωτηματικά για τα πραγματικά κίνητρα τόσο του ιδίου όσο και όλων των υπόλοιπων ανθρώπων και φορέων που επιτίθενται συλλήβδην, αναίτια σε μία μεγάλη κοινωνική ομάδα ανθρώπων όπως είναι οι κυνηγοί.
 
Η αφορμή για την άδικη επίθεση στους κυνηγούς ήταν ένα νεκρό δακτυλιωμένο γεράκι που κάποιος ηλίθιος σκότωσε κατά τα φαινόμενα, με αποτέλεσμα για άλλη μία φορά να έχουμε αφορισμό του συνόλου των κυνηγών από κάποιο δημόσιο πρόσωπο ελαφρά την καρδία.
 
Είχαμε ετοιμάσει ένα σχετικά αιχμηρό κείμενο σαν απάντηση στην ανάρτηση του κατά τα άλλα αγαπητού σε όλους Σάκη, μιας και οι προσβολές στο πρόσωπό μας ήταν αρκετές και αναίτιες στην ανάρτησή του.
 
Τελικά, ευτυχώς μας πρόλαβαν οι εξελίξεις και τα μηνύματα σοβαρών κυνηγών, τα οποία όπως ο ίδιος ο Σάκης έγραψε σε δεύτερη ανάρτησή του με την οποία αναίρεσε την πρώτη, τον έκαναν να δει το πράγμα διαφορετικά.
 
Έτσι, αντί να γράψουμε κάτι για το ατόπημα του αγαπητού κ. Αρναούτογλου, είναι προτιμότερο αφού ανακάλεσε, να γράψουμε για το ηθικό δίδαγμα αυτής της περίπτωσης.
 
Και αυτό δεν είναι άλλο, από την τεράστια σημασία και αξία που έχει ο πολιτισμένος και ευγενικός λόγος. Ο τεκμηριωμένος και με επιχειρήματα λόγος.
 
Σε αντίθεση με την απόλυτη πλειοψηφία των αντικυνηγών που στερείται ήθους, ύφους και τεκμηρίωσης στα διάφορα αντικυνηγετικά παραληρηματικά κείμενα που γράφει, οι κυνηγοί, έχουμε αδιαμφισβήτητα το δίκιο με το μέρος μας, μιας και σε οτιδήποτε έχει να κάνει με την προστασία και την ορθή διαχείριση του φυσικού περιβάλλοντος και των θηραμάτων μιλάμε με πράξεις και έργα και όχι με λόγια.
 
Τα έργα αυτά και οι πράξεις των νόμιμων κυνηγών και των οργανώσεών τους για λόγους καθαρά επικοινωνιακούς δεν προβάλλονται από τα ΜΜΕ. 
 
Και αυτό που προβάλλεται είναι δυστυχώς αυτό που συμφέρει επικοινωνιακά, δηλαδή η καταστροφή και η τρομοκρατία. Η «κακιά είδηση» τρέχει με 90 και η καλή είδηση τρέχει με δέκα λένε οι επικοινωνιολόγοι. 
 
Το αποτέλεσμα είναι τα καλά μας να μένουν στην αφάνεια και τα «στραβά» μας να προβάλλονται υπερβολικά για λόγους συμφέροντος όσων τα αναπαράγουν, είτε αυτοί είναι αντικυνηγοί, είτε είναι ΜΜΕ που κερδίζουν από τις πιασάρικες ειδήσεις, άσχετα με το αν και κατά πόσο αυτές ισχύουν η είναι άξιες λόγου.
 
Τα διάφορα συκοφαντικά και προσβλητικά δημοσιεύματα για το κυνήγι και τους κυνηγούς που βλέπουν δυστυχώς συχνά τα φώτα της δημοσιότητας, είναι εκ των πραγμάτων αδύνατο να αντιμετωπιστούν από τις κυνηγετικές μας οργανώσεις, εκτός από μερικές κραυγαλέες περιπτώσεις στις οποίες έχουνε προβεί σε σχετικές μηνύσεις.
 
Η λάσπη όμως, ακόμη και να καταδικαστεί αυτός που την έριξε, μένει και ζημιώνει την εικόνα μας στην κοινωνία.
 
Και εκεί όπως αποδείχτηκε στη συγκεκριμένη περίπτωση, η πολιτισμένη και τεκμηριωμένη παρέμβαση οποιουδήποτε νόμιμου κυνηγού, μπορεί να κάνει τη διαφορά, με δεδομένο το ότι με το διαδίκτυο πλέον, όλοι μπορούμε να παρακολουθούμε και να παρεμβαίνουμε όπου κρίνουμε πως χρειάζεται.
 
Τα συμπεράσματα λοιπόν από αυτήν την ιστορία δε μπορούν παρά να είναι τα εξής δύο:
 
Πρώτον πως η πολιτισμένη διατύπωση του λόγου μας, είτε αυτός είναι γραπτός είτε προφορικός, από τη στιγμή που το δίκιο είναι με το μέρος μας θα οδηγήσουν όσους επιτίθενται στο κυνήγι από άγνοια στο να ανακαλέσουν όπως έκανε ο αγαπητός Σάκης.
(Ακόμη όμως και να μην ανακαλέσουνε, η διαφορά στο ύφος και το ήθος θα κερδίσει τις εντυπώσεις οποιουδήποτε τρίτου παρακολουθεί τα τεκταινόμενα).
 
Δεύτερον, η παραβατική συμπεριφορά λίγων παρά τις προσπάθειες των κυνηγετικών οργανώσεων και παρά τη σωστή ενημέρωση και καθοδήγηση των κυνηγετικών ΜΜΕ, συνεχίζει να καταστρέφει με περισσή ευκολία την εικόνα μας στην κοινωνία η οποία δέχεται ισχυρή και συντονισμένη παραπληροφόρηση σχετικά με την πραγματικότητα γύρω από το κυνήγι.
 
Η λαθροθηρία, η επίδειξη, η ασέβεια, η αγένεια, η επιθετικότητα, ο φτηνιάρικος εγωισμός και η έλλειψη γνώσης και ενημέρωσης, είναι συμπτώματα που πρέπει να αποβάλλουμε ως κοινωνία των κυνηγών. Αλλιώς, ότι χτίζουμε δέκα χρόνια θα γκρεμίζεται σε λίγες ώρες από τα καμώματα των λίγων ηλιθίων που δεν έχουν καμία σχέση με τις έννοιες του κυνηγιού και του κυνηγού και δίνουν σταθερά τροφή σε κάθε δογματικό αντικυνηγό.
 
Το κυνήγι απειλείται σήμερα περισσότερο από ποτέ στην Ελλάδα. Και η απομόνωση, η καταδίκη και ακόμη και η καταγγελία όσων συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο, είναι μονόδρομος για την προστασία του. 
 
O Τρυποφράχτης

 

SVESTONOF
email : [email protected]

Διαβάστε : Αντικυνηγετικό παραλήρημα από τον Σάκη Αρναούτογλου , Ζητάει συγγνώμη ο Σάκης Αρναούτογλου από τους κυνηγούς….

 

 

 

 

 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ