Αρχική » Grid with Sidebar » ΗΠΑ: Αρκούδα άρπαξε γυναίκα από σκηνή και την σκότωσε

ΗΠΑ: Αρκούδα άρπαξε γυναίκα από σκηνή και την σκότωσε

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Η άτυχη 65χρονη είχε κατασκηνώσει, στο πλαίσιο ποδηλατικού ταξιδιού, όταν στη μέση της νύχτας μια αρκούδα γκρίζλι την άρπαξε από τη σκηνή της και την σκότωσε.

SVESTONOF

Μια αρκούδα γκρίζλι, που σκότωσε μια γυναίκα στη Μοντάνα, αναζητούν οι αρχές στις ΗΠΑ. Το μεγάλο θηλαστικό άρπαξε την άτυχη γυναίκα από την σκηνή της κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Το θύμα, μια 65χρονη νοσοκόμα από την Καλιφόρνια είχε σταματήσει στην πόλη Οβάντο στο πλαίσιο ποδηλατικού ταξιδιού. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, κατασκηνωτές έκαναν χρήση σπρέι για αρκούδες σε μια προσπάθεια να αναγκάζουν το ζώο να φύγει από τον χώρο του κάμπινγκ. Οι αρμόδιοι δήλωσαν ότι αν βρουν το άγριο θηλαστικό θα το σκοτώσουν. Οι έρευνες είναι σε πλήρη εξέλιξη, με παγίδες να έχουν τοποθετηθεί κοντά σε κοτέτσι, στο οποίο η αρκούδα επιτέθηκε την ίδια νύχτα που σκότωσε την 65χρονη ενώ χρησιμοποιείται και τεχνολογία υπέρυθρης ακτινοβολίας για τον εντοπισμό του ζώου. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι το ζώο ζυγίζει περίπου 181 κιλά.

Φίλη της άτυχης γυναίκας μίλησε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο AP και περιέγραψε τι έγινε εκείνο το βράδυ. Είπε ότι η αρκούδα πλησίασε τους κατασκηνωτές γύρω στις 03:00 αλλά έφυγε. Έβγαλαν τα τρόφιμα από τις σκηνές τους, τα έβαλαν σε ένα ασφαλές μέρος και έπεσαν για ύπνο. Λίγη ώρα αργότερα, η αρκούδα επέστρεψε και σκότωσε την 65χρονη.

Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη περιοχή φιλοξενεί πολύ μεγάλο αριθμό αρκούδων αλλά οι θανατηφόρες επιθέσεις είναι σπάνιες. Τα τελευταία 20 χρόνια έχουν καταγραφεί δύο περιστατικά, σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ