Αρχική » Grid with Sidebar » Ηλεκτροφόρα καλώδια για πεινασμένες αρκούδες

Ηλεκτροφόρα καλώδια για πεινασμένες αρκούδες

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Ηλεκτροφόρες περιφράξεις για να διώξουν τις πεινασμένες αρκούδες άρχισαν να τοποθετούν γεωργοί, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι περιμετρικά των μονάδων τους στην Καστοριά.
 
«Την άνοιξη, οι αρκούδες ξυπνούν πεινασμένες και κάνουν επιδρομές σε περιοχές όπου δραστηριοποιούνται οι άνθρωποι, για να βρουν τροφή. Συχνά προκαλούν καταστροφές σε καλλιέργειες, σε κτηνοτροφικές και μελισσοκομικές μονάδες. Οι παραγωγοί, για να προστατέψουν την περιουσία τους, τοποθετούν ηλεκτροφόρες περιφράξεις, που αποτρέπουν τις αρκούδες από το να πλησιάσουν» αναφέρει στη «δημοκρατία» ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, μέλος του «Αρκτούρου» και αντιπρόεδρος της Εταιρείας Προστασίας Περιβάλλοντος Καστοριάς.
 
Σημειώνει ότι τα τελευταία χρόνια παρατηρείται σημαντική αύξηση των επιδρομών των αρκούδων. «Οι ορεινές περιοχές όπου ζουν έχουν συρρικνωθεί εξαιτίας και της ανθρώπινης δραστηριότητας, με αποτέλεσμα τα μεγαλόσωμα θηλαστικά να είναι αναγκασμένα να μετακινηθούν προς τις πεδινές εκτάσεις για να αναζητήσουν τροφή» εξηγεί ο κ. Παναγιωτόπουλος. Πρόσφατα καταγράφηκαν επιδρομές αρκούδων σε κτηνοτροφικές μονάδες, αλλά και σε κοτέτσια στα χωριά Ιεροπηγή και Πορεία.
 
Τα μέλη της ομάδας άμεσης επέμβασης του «Αρκτούρου» κάνουν και συνεχείς περιπολίες, ώστε να αποτρέπουν τις αρκούδες από το να προσεγγίσουν κατοικημένες περιοχές. Την ίδια ώρα, κάτοικοι προτείνουν να δημιουργηθούν ειδικές υποδομές στα βουνά, ώστε εκεί να εξασφαλίζεται τροφή για τις αρκούδες.
 
Θ. Χερχελετζής
 

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ