Αρχική » Grid with Sidebar » Ηλεία: Ξεκίνησε το κυνήγι παρά τις αντιξοότητες

Ηλεία: Ξεκίνησε το κυνήγι παρά τις αντιξοότητες

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Το κυνήγι ξεκίνησε και στην Ηλεία όπως και σε όλη την Ελλάδα στις 20 Αυγούστου, εν μέσω κορωνοϊού. Η επαφή με τη φύση ίσως αυτή τη φορά είναι πιο αναγκαία από ποτέ για τους κυνηγούς.

SVESTONOF

Ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Πύργου Γιάννης Αντωνόπουλος σε δηλώσεις του στο ilialive.gr μίλησε για την έναρξη της νεάς σεζόν.

“Ξεκίνησε η κυνηγετική περίοδος, θέλουμε να ευχηθούμε σε όλους τους συναδέλφους κυνηγούς να είναι κυρίως υγιείς, γιατί αυτό είναι το πρώτο μέλημα, να δείχνουν μεγάλη προσοχή κατά την διάρκεια του κυνηγιού και πιστεύουμε ότι όλα θα πάνε καλά. Ξεκινήσαμε να βγάζουμε στο σύλλογο άδειες, κοντεύουμε να βγάλουμε στις 500, στα ίδια επίπεδα ήταν περίπου και πέρυσι το πλήθος των αδειών.

Οπότε πιστεύω όπως και πέρυσι θα κινηθούμε και φέτος. Ένα άλλο πράγμα το οποίο πρέπει να προσέξουν πάρα πολύ οι συνάδελφοι κυνηγοί, είναι να βοηθήσουν στην προστασία του δάσους. Σε σε όποια περιοχή κυνηγάει ο καθένας, θα πρέπει να προσέχει μήπως δει καπνό ή οτιδήποτε ύποπτο για πυρκαγιά και να ενημερώσει αμέσως ή την δασική υπηρεσία ή την πυροσβεστική, οπότε άμεσα να μπορέσουμε και εμείς να βοηθήσουμε σε αυτό το θέμα της φύλαξης των δασών” σημείωσε ο κ. Αντωνόπουλος.

Συμπλήρωσε πως οι κυνηγοί θα πρέεπι να προσέχουν με το κυνήγι πλησίον κατοικημένων περιοχών καθώς ήδη υπήρξαν παράπονα από πολίτες. “ Να ενημερώσουμε τους κυνηγούς, ότι χθες είχαμε κάποια παράπονα από κατοικημένες περιοχές ότι υπήρχαν κυνηγοί, που κυνηγούσαν κοντά, σύμφωνα με τη νομοθεσία η απόσταση από την κατοικημένη περιοχή για κυνήγι είναι τα 300 μέτρα. Πριν τα 300 μέτρα δεν επιτρέπεται να κυνηγάμε” σχολίασε.

www.ilialive.gr/

demobanner


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ