Αρχική » Grid with Sidebar » Ζαγόρι :Κατέστρεψαν τη βρύση των κυνηγών!

Ζαγόρι :Κατέστρεψαν τη βρύση των κυνηγών!

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Είκοσι χρόνια κατάφερε να μείνει όρθια η βρύση των κυνηγών, την οποίο κατασκεύασε ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ζαγορίου (το 2001) στο δάσος Ελατοχωρίου, στην περιοχή “Ευλογίο”.

SVESTONOF

Απ’ ότι φαίνεται κάποιος επιτήδειος επιχείρησε να κόψει παράνομα ένα δέντρο ή και περισσότερα, με αποτέλεσμα το δέντρο να πέσει πάνω στην βρύση και να την καταστρέψει. Το συμπέρασμα προκύπτει από τους κομμένους κορμούς που βρίσκονται πίσω από την βρύση και μάλιστα, έχουν κοπεί με αλυσοπρίονο.

Θα μπορούσαμε να υποθέσουμε πως λόγω κακοκαιρίας, έπεσε το δέντρο πάνω στην βρύση. Αλλά αν συνέβαινε αυτό το γεγονός, ο πρώτος άνθρωπος που θα επιχειρούσε να περάσει… δεν θα έπρεπε να ειδοποιήσει κάποια αρχή (δήμο, περιφέρεια, δασαρχείο, πυροσβεστική, κυνηγητικό σύλλογο);

Αποκλείεται να έχει γίνει η ζημιά από ζώο, γιατί πρόκειται για βρύση… Έχουμε δει να ανεβαίνουν σε δέντρα για την τροφή και στην προσπάθειά τους να αναρριχηθούν να σπάνε κλωνάρια. Έχουμε δει να σπάνε εικονίσματα που έχουν μέσα τους λάδι. Αλλά να σπάνε βρύση δεν έχουμε δει και το θεωρώ απίθανο, γιατί το νερό βρίσκεται έξω (εφόσον είναι τρεχούμενο) και όχι εσωτερικά στην βρύση και επίσης είναι άοσμο. Καταλήγουμε να εξηγούμε τα αυτονόητα, γιατί κάποιοι έχουν μάθει να συμπεριφέρονται απάνθρωπα.

Από εκεί και πέρα, αυτός που το έκανε, έστω και αργά ας αποκαλύψει πως συνέβη. Έστω ότι έγινε καταλάθος.

Αυτή η εικόνα που αντικρίζουμε είναι θλιβερή, καθώς έγινε μια προσπάθεια από κάποιους να ομορφύνουν το τοπίο και πλέον έχει καταστραφεί ένα έργο από κάποιον επιτήδειο. Δεν έχει κανένας το δικαίωμα να καταστρέφει ότι του ‘ρθει, όποτε του ‘ρθει, όπου του ‘ρθει. Εφόσον το έκανε καταλάθος υπάρχει το περιθώριο να επανορθώσει. Αλλά αν το έπραξε εσκεμμένα λυπάμαι για το ανθρώπινο είδος!

Γράφει: Άγγελος Μητσόπουλος, ποιητής-συγγραφέας

Πηγή :https://www.epiruspost.gr/


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ