Αρχική » Grid with Sidebar » Ερώτηση στη Βουλή από τον κ. Βελόπουλο για τον υπερληθυσμό των αγριόχοιρων στη Δυτική Μάνη

Ερώτηση στη Βουλή από τον κ. Βελόπουλο για τον υπερληθυσμό των αγριόχοιρων στη Δυτική Μάνη

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Με ερώτησή του προς τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης, Εσωτερικών και Περιβάλλοντος ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος ζητά παρέμβαση για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με την αύξηση του πληθυσμού των αγριογούρουνων στον Δήμο Δυτικής Μάνης.

SVESTONOF

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Αναστατωμένοι είναι οι κάτοικοι του Δήμου Δυτικής Μάνης, με την αύξηση του πληθυσμού των αγριόχοιρων στην περιοχή τους. Στην όλη κατάσταση, έρχεται να προστεθεί ο πρόσφατος θάνατος 49χρονου, που προήλθε, μετά τη σύγκρουση της μοτοσυκλέτας του με ένα από αυτά τα ζώα, επί της επαρχιακής οδού Καλαμάτας – Αρεόπολης. Η υπέρμετρη αυτή αύξηση του πληθυσμού των αγριόχοιρων, έχει αντίκτυπο στην ασφάλεια της ζωής των συμπολιτών μας και στους κινδύνους που διατρέχουν, καθώς, αυτά κυκλοφορούν ακόμη και σε αυλές σπιτιών, ενώ ορισμένα από αυτά φτάνουν σε βάρος τα 100 κιλά. Οι αγρότες κρούουν των κώδωνα του κινδύνου, ενώ τα καταστροφικά αποτελέσματα φαίνονται ήδη και στις καλλιέργειες τους, που καταστρέφονται από αυτά, αφού, ο υπερπληθυσμός των αγριογούρουνων αποτελεί γεγονός, εδώ και χρόνια. Σημειωτέο ότι, με το κλείσιμο των μονάδων εκτροφής ημίαιμων αγριογούρουνων, μόλις σταμάτησε η επιχορήγηση τους, τα προηγούμενα ζώα ελευθερώθηκαν και πολλαπλασιάζονται πλέον ανεξέλεγκτα.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

1. Ποια μέτρα προτίθεσθε να λάβετε, προκειμένου να αντιμετωπισθεί το φαινόμενο της ανεξέλεγκτης αύξησης του πληθυσμού των αγριόχοιρων, που συνεπάγεται κινδύνους για τους ανυποψίαστους πολίτες, τόσο στο ανωτέρω Δήμο, όσο και σε όλη την Επικράτεια;

2. Ποιες πρωτοβουλίες προτίθεσθε να λάβετε, ώστε να αντιμετωπιστούν, τόσο το πρόβλημα των καταστροφών στις καλλιέργειες, όσο και η απώλεια ανθρώπινων ζωών, εξαιτίας των τροχαίων ατυχημάτων που προκαλούνται από αγριογούρουνα;»


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ