Αρχική » Grid with Sidebar » Επιχειρηση μεταφοράς για τραυματισμένο Κρι-Κρι

Επιχειρηση μεταφοράς για τραυματισμένο Κρι-Κρι

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

SVESTONOF

 

 Με χειρουργική επέμβαση από καθηγητή της Κτηνιατρικής σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης  θα αντιμετωπισθεί το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Κρητικός Αίγαγρος «Θοδωρής» που πάσχει από ολική ρήξη χιαστών.Όπως γνωστοποίησε με σχετικό δελτίο τύπου  η Διεύθυνση Δασών Χανίων, ο  αίγαγρος, «Θοδωρής» θα βρεθει στη Θεσσαλονίκη  με πτήση από τα Χανιά  ειδικού αεροσκάφους ,όπου θα παραληφθεί από το Δασαρχείο της πόλης για να μεταφερθεί στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, όπου και θα γίνει η επέμβαση.

 

Στην ανακοίνωση της Διεύθυνσης Δασών Χανίων αναφέρεται:

 

«Η Υπηρεσία μας γνωστοποιεί ότι ,σχεδόν ένα μήνα μετά την ανεύρεση διάσωση και περίθαλψη του νεογέννητου αίγαγρου από την νησίδα Θοδωρού, μετά τις εργαστηριακές και ιατρικές φροντίδες της κτηνιάτρου Μαρίας . Καμπουράκη,  η εξέλιξη έχει ως εξής:

 

Ο αίγαγρος, «Θοδωρής», πάσχει από ολική ρήξη χιαστών και πρέπει να χειρουργηθεί γεγονός που θα συμβεί από καθηγητή της Κτηνιατρικής σχολής του ΑΠΘ.Αναχωρεί δε, σήμερα, και ώρα 13.30 με πτήση ειδικού αεροσκάφους για τη Θεσσαλονίκη απ΄ όπου θα παραληφθεί από το Δασαρχείο της πόλης για το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.Αυτή θεωρούμε ότι πρέπει να είναι η μεταχείριση των «ριζίτικων συμβόλων» του τόπου μας, και όχι η άλλη».

 

Το μικρό ζώο ηλικίας 4 μηνών  βρισκόταν πάνω στη  νησίδα Θεοδωρού όπου αναπτύσσονται και μεγαλώνουν  αυτά τα ζώα μέσα σε φυσικό περιβάλλον και σε προστατευμένη περιοχή  Εντοπίστηκε αρχικά  από επιβαίνοντες σε μικρό τουριστικό σκάφος  που βρισκόταν κοντά στην νησίδα  κάνοντας βόλτες στη θαλάσσια περιοχή. Ο τρόπος που κινείτο  και η εικόνα του ζώου προβλημάτισε τους επιβαίνοντες στο σκάφος που με την σειρά τους ειδοποίησαν τις αρχές.

 

Η παρέμβαση ήταν άμεση και  υπάλληλος της διεύθυνσης δασών Χανίων με άλλο σκάφος έφθασε στην νησίδα και  βρήκε το μικρό Κρητικό αίγαγρο στο σημείο που του υποδείχτηκε με εμφανή ίχνη εξάντλησης.

 

Το ζώο που δεν έφερε τραύματα, μεταφέρθηκε στα Χανιά , εξετάστηκε από ειδικούς του έγινε ακτινογραφία,  του χορηγήθηκαν ενέσεις βιταμίνης Β12 ,και εκτιμάται ότι με την χειρουργική επέμβαση θα αποκατασταθεί πλήρως η υγεία του

Ο Κρητικός Αιγαγρος πήρε το όνομα του από την νησίδα « Θεοδωρου» οπου και μεγάλωνε.

 

Η νησίδα  βρίσκεται βόρεια  στον κόλπο των Χανίων ανήκει στην διεύθυνση δασών και έχει χαρακτηρισθεί ως χώρος προστασίας του Κρητικού αιγάγρου .Εκεί υπάρχουν δεκάδες τέτοια ζώα γνωστά και ως κρί – κρί.

 

Του Αντώνη Νομικού

 

Πηγή :  ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ

 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ