Αρχική » Grid with Sidebar » Επιστολη Ελληνικης αποστολης για το πανευρωπαικο αγωνα σε μπεκατσα

Επιστολη Ελληνικης αποστολης για το πανευρωπαικο αγωνα σε μπεκατσα

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Στο  Μαυροβούνιο πραγματοποιήθηκε στις 20 και 21 Δεκεμβρίου το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με θήραμα μπεκάτσα για τους αγγλικούς δείκτες. Οι χώρες που συμμετείχαν ήταν η Ελλάδα, η Ιταλία, η Γαλλία, η Ισπανία, η Σερβία, η Ελβετία και το Μαυροβούνιο.Τα μέλη της Ελληνικής αποστολής που πλαισίωναν την Εθνική Ομάδα έστειλαν μια επιστολή, μέσα απο την οποία περιγράφεται η προχειρότητα με την οποία διοργανώθηκε η μεγάλη αυτή διοργάνωση. Πιο αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής :
 
Αρχή και τέλος για μια ακόμα κορυφαία κυνοφιλική  διοργάνωση .Το ευρωπα’ι’κό πρωτάθλημα μπεκάτσας που έλαβε χώρα στο Μαυροβούνιο, άφησε δυστυχώς άσχημες εντυπώσεις στην ελληνική αποστολή αλλά και σε όλες τις συμμετέχοντες χώρες!
 
Για να πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή . Η ελληνική αποστολή μετά από δεκαπέντε περίπου ώρες ταξίδι, έφτασε στην πόλη της Ποντγκόριτσα στις 7.30 μμ ώρα Ελλάδος . Κατά την άφιξη μας λοιπόν στο ξενοδοχείο όπου  είχε προγραμματιστεί η διαμονή μας, ενημερωθήκαμε πως το κόστος του δίκλινου δωματίου ανέρχεται στα εβδομήντα ευρώ την βραδιά. Ποσό βέβαια λίγο απαγορευτικό εφόσον είχαμε πέντε διανυκτερεύσεις μπροστά μας!
 
 
Απευθυνθήκαμε λοιπόν σε άλλο κοντινό ξενοδοχείο όπου και διαμείναμε στην ακριβώς μισή τιμή . Αυτή μας η πράξη βέβαια μάθαμε πως προκάλεσε τον εκνευρισμό του προέδρου pointer – setter club του Μαυροβουνίου με ύβρεις και απαξίωση καθ’ όλη την διάρκεια της διοργάνωσης προς την ελληνική ομάδα .
Η αδικαιολόγητη αυτή συμπεριφορά του κ. Vuk δεν ήταν τυχαία μιας και ενημερωθήκαμε από το internet πως η επίσημη τιμή που δίνει το booking για το εν λόγο ξενοδοχείο είναι 39 ευρώ και όχι 70 !  Τα συμπεράσματα δικά σας !
 
Στη συνέχεια μας ενημέρωσαν πως αν θέλαμε να προπονήσουμε το κόστος ήταν 100 ευρώ ανά αυτοκίνητο . Το αστείο βέβαια είναι πως τερέν για προπόνηση δεν υπήρχαν αφού δυστυχώς ούτε για τον κανονικό αγώνα δεν υπήρχαν τερέν ! Τρίτη γκάφα και φαρμακερή είναι ότι ουδεμία απόδειξη δεν δόθηκε για τις συμμετοχές που πληρώσαμε κατά τον τοπικό αγώνα που πραγματοποιήθηκε . Και φτάσαμε στην πρεμιέρα για το πανευρωπαϊκό όπου όλα βέβαια έγιναν στην τύχη μιας και κανένα πρόγραμμα του διημέρου δεν μας δόθηκε , με την παρουσίαση των σκύλων και των ομάδων να γίνονται σε προαύλιο ξενοδοχείου χωρίς καν περίφραξη με την κεντρική λεωφόρο της πόλης να απέχει μόλις πέντε μέτρα !  
 
Στην συνέχεια ξεκινήσαμε για τα τερέν που δεν θύμιζαν σε τίποτα βιότοπο μπεκάτσας, πραγματικά απαράδεκτοι τόποι με επικίνδυνες παγίδες για τους σκύλους αλλά και για εμάς τους ίδιους . Η πρώτη μέρα ολοκληρώθηκε δυστυχώς με τραυματισμό ενός σκύλου από την ομάδα μας όπου κανείς από την διοργάνωση δεν βοήθησε ώστε να φτάσει έγκαιρα σε κάποιο κοντινό κτηνιατρείο , παρά με το ρωτώντας πάνε στην πόλη καταφέραμε να βρούμε και να σωθεί ο σκύλος .
 
Την ίδια μέρα χάθηκε σε ένα από τα τερέν τσαντάκι με κινητό και πολύτιμα άλλα αντικείμενα , ζητήσαμε το βράδυ από τον κ.Vuk να μας βοηθήσει δίνοντας μας κάποιον συνοδό να μας πάει στο χώρο αυτό , με δικό μας αυτοκίνητο και επί αμοιβής.  Εκείνος μας είπε πως δεν μπορεί να κάνει τίποτα ( αν είχε γίνει κάτι τέτοιο στην Ελλάδα ακόμα θα ψάχναμε).
 
Τα ευτράπελα συνεχίστηκαν και την δεύτερη ημέρα όπου εγκατέλειψαν  δυο Ελληνες  κυναγωγούς   μόνους στο βουνό χωρίς να τους περιμένει κανείς κατά την επιστροφή ,χάνοντας τον δρόμο και μετά από δυο ώρες απελπισίας και ενώ άρχιζε να νυχτώνει , μιας και μονοπάτια σε αυτά τα μέρη δεν υπάρχουν, καταφέρανε να προσανατολιστούνε και να βρούνε το αυτοκίνητο! Όλοι βέβαια οι άλλοι είχαν φύγει ( υπεύθυνοι τερρεν , Ελληνες και ξένοι κριτές και κυναγωγοι )χωρίς κανείς τους να αναρωτηθεί τι απέγιναν οι δυο τελευταίοι κυναγωγοί .
 
Και φτάνοντας στο τέλος του πανευρωπα’ι’κού  πρωταθλήματος η λήξη και η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων έγινε με εντελώς πρόχειρο τρόπο χωρίς να ενημερωθεί κανείς μας για το που και πότε θα γίνει !
 
Με λίγα λόγια αυτή είναι η ανταπόκριση του κορυφαίου κυνοφιλικού ανταμώματος που μόνο πικρή γεύση μας άφησε . Για το μόνο που είμαστε υπερήφανοι , είναι πως η Ελληνική αποστολή στάθηκε στο ανώτατο επίπεδο του αγώνα , με εμφανίσεις που προκάλεσαν δέος και συγκίνηση.Δεχτήκαμε συγχαρητήρια από όλες τις άλλες χώρες , από κριτές και συναγωνιζομένους . Παρουσιάσαμε σκύλους “Ελληνικής εκτροφής” με μυαλό και νοοτροπία , σκύλους κυνηγούς με δίψα για να βρουν θήραμα , που δεν είχαν να ζηλέψουν σε τίποτα σκύλους άλλων χωρών  κυνοφιλικών  μύθων  , παρά να ζηλευτούν για τις συγκινητικές τους διαδρομές !
 
Ο σκοπός της επιστολής μας αυτής είναι,  η από έσω ενημέρωση όλων των κυνόφιλων  για όσα συνέβησαν  και μας στενοχώρησαν , όπου είναι αδιανόητο να διοργανώνεται πανευρωπαϊκός αγώνας σε χώρα άγονη τόσο από τερρεν όσο και από το θήραμα αυτό. Η κυνοφιλία δυστυχώς από κάποιους ακόμα γίνεται κερδοσκοπία και είναι πολύ λυπηρό σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που ζούμε οδεύοντας κάπως έτσι  προς την δύση της.
 
Λυπούμαστε πραγματικά που ως Έλληνες συμμετείχαμε σε μια τέτοια ΑΝΟΡΓΑΝΩΤΗ διοργάνωση και είμαστε περήφανοι που σταθήκαμε στο ύψος μας σκύλοι , κυναγωγοι και κριτές παρόλες τις αντιξοότητες.
 
Τέλος να θυμίσουμε ,Πανευρωπαικό μπεκατσας 2012 Τριπολη , ΟΚΑΔΕ , ΕΛΛΑΔΑ η απόλυτη έννοια της διοργάνωσης και της φιλοξενίας που κρίνοντας απo τις μνήμες των κυναγωγών που ξανασυναντήσαμε στο Μαυροβούνιο τους έχουν μείνει αξέχαστες.
 
Η Ελληνική αποστολή :      Δέδες Σπύρος, Παλμές  Βασίλης , Δεσποτόπουλος Κωνσταντίνος , Κασταμονίτης Γεράσιμος

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ