Αρχική » Grid with Sidebar » Επιστολή των Κυνηγετικών Συλλόγων της Λακωνίας στους βουλευτές του νομού

Επιστολή των Κυνηγετικών Συλλόγων της Λακωνίας στους βουλευτές του νομού

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Σπάρτη 10 Δεκεμβρίου 2020

SVESTONOF

ΠΡΟΣ
κ. ΔΑΒΑΚΗ ΑΘΑΝΑΣΙΟ
κ. ΚΡΗΤΙΚΟ ΝΕΟΚΛΗ
κ. ΑΡΑΧΩΒΙΤΗ ΣΤΑΥΡΟ

Αξιότιμοι κύριοι Βουλευτές της Λακωνίας.

Στα πλαίσια της εφαρμογής των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, που ισχύουν ως τις 07/01/2021 οι κυνηγοί για άλλη μια φορά αντιμετωπίζονται σαν πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Για λόγους που αγνοούμε, αλλά θεωρούμε βέβαιο πως δε μπορεί να σχετίζονται με τη διαχείριση της πανδημίας, η μετακίνηση για κυνήγι και ψάρεμα εξαιρέθηκε από τις μετακινήσεις πολιτών για σωματική άσκηση και κίνηση με κατοικίδιο ζώο.

Ζητάμε χωρίς συναθροίσεις και με τήρηση όλων των μέτρων που προβλέπονται (εντός νομού, με μάσκες, κλπ) να μπορούμε να ασκηθούμε ατομικά στην ύπαιθρο όπως οι υπόλοιποι Έλληνες.

Θεωρούμε πως με την τήρηση όλων τον μέτρων για την αποτροπή της διασπορά του κορωνοιού θα μπορούσαμε και εμείς να συνεχίσουμε την αγαπημένη μας άσκηση.

Μετά από όλα τα παραπάνω θα πρέπει να δείτε σοβαρά και όλα τα άλλα προβλήματα που προκύπτουν από αυτήν την απαγόρευση…

Περισσότεροι από 20.000 κυνηγοί στην Ελλάδα αναμενόταν να ανανεώσουν την άδεια θήρας τους κατά τους μήνες Νοέμβριο, Δεκέμβριο και Ιανουάριο, αλλά οι δηλώσεις του κ. Χαρδαλιά και η απαγόρευση μετακίνησης που επεβλήθη σε συνδυασμό με την αβεβαιότητα και την εχθρική στάση που επικρατεί απέναντι στην κυνηγετική οικογένεια από την κυβέρνηση, ανάγκασαν τους κατά τόπους κυνηγετικούς συλλόγους να σταματήσουν προσωρινά την έκδοση αδειών θήρας..

Τα παραπάνω είχαν μεταξύ άλλων σαν αποτέλεσμα την αναστολή της λειτουργίας της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής των Κυνηγετικών Οργανώσεων, λόγω της απώλειας των σχετικών εσόδων.

Έτσι, από τη Δευτέρα 16/11 και για το διάστημα που θα διαρκέσουν τα περιοριστικά μέτρα, το σώμα της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής μπήκε σε αναστολή λειτουργίας, εξέλιξη που αποτελεί ένα μεγάλο πλήγμα στην προστασία της Ελληνικής φύσης, με αποκλειστική ευθύνη της Κυβέρνησης.

Η απαξίωση των κυνηγών από την πολιτεία και ειδικά από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, οδηγεί τους

Κυνηγετικούς Συλλόγου στο να απέχουν από:

Την παθητική και ενεργητική επιτήρηση της λύσσας
2. Στην πρόληψη και έλεγχο της Αφρικανικής Πανώλης των χοίρων
3. Στο πρόγραμμα επιζωοτιολογικής διερεύνησης της γρίπης των πτηνών
4. Στη συγκρότηση συνεργείων δίωξης αγριόχοιρων από κατοικημένες περιοχές και καλλιέργειες
5. Στην εθελοντική πυροπροστασία και πυρόσβεση
6.Στα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης χειμερινών φαινομένων..

Μετά από όλα τα παραπάνω παρακαλούμε να μας ενημερώσετε αν έχετε προβεί, ή σχεδιάζετε να προβείτε σε κάποια επίσημη τοποθέτηση για την άμεση άρση των παραπάνω αναίτιων περιορισμών σε βάρος τον κυνηγών…

Η απάντησή σας ή ακόμη και η μή απάντησή σας, θα κοινοποιηθεί στους 4000 κυνηγούς μέλη των Συλλόγων μας αλλά και ευρύτερα.

ΟΜΟΦΩΝΑ ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ
ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ
ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΟΛΑΩΝ
ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΘΕΙΟΥ
ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΒΟΡ. ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΕΣ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ