Αρχική » Grid with Sidebar » Επιστολή Κ.Σ. Καλλιθέας στους βουλευτές Β ́3 Νοτίου Τομέα Αθηνών και Α ́ Ανατολικής Αττικής

Επιστολή Κ.Σ. Καλλιθέας στους βουλευτές Β ́3 Νοτίου Τομέα Αθηνών και Α ́ Ανατολικής Αττικής

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Προς: Βουλευτές Β ́3 Νοτίου Τομέα Αθηνών και Α ́ Ανατολικής Αττικής.

SVESTONOF

Αξιότιμοι κ. Βουλευτές,

με έντονο το αίσθημα ευθύνης απέναντι στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα, διαπιστώνουμε με λύπη ότι 2 μήνες μετά, εξακολουθείτε να κωφεύετε στο δίκαιο αίτημα 170.000 πολιτών-κυνηγών-ψηφοφόρων για ίση αντιμετώπιση στο δικαίωμα μετακίνησης με σκοπό την θήρα και κατά συνέπεια την ψυχική τους αποφόρτιση μέσω της επαφής με τη φύση όπως συνέστησε και ο Πρωθυπουργός της χώρας.

Θεωρούμε ότι γνωρίζετε -μετά και τις επιστολές διαμαρτυρίας όλων των Κυνηγετικών Οργανώσεων- και γι ́αυτό δεν θα αναφερθούμε αναλυτικά στον τρόπο με τον οποίο ασκείται η θήρα καθώς και με ποιο τρόπο μπορεί να πραγματοποιηθεί έλεγχος για την νόμιμη μετακίνηση των κυνηγών (εντός Νομού και τηρουμένων των μέτρων προστασίας).

Δεν θα αναφερθούμε ούτε στα έσοδα από την κυνηγετική δραστηριότητα για το Κράτος και για τις αυτοχρηματοδοτούμενες Κυνηγετικές Οργανώσεις.

Υποθέτουμε ότι τα γνωρίζετε.

Δεν θα αναφερθούμε στην αναστολή εργασίας της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής και στο αποτέλεσμα αυτής.
Υποθέτουμε ότι τα γνωρίζετε.

Δεν θα αναφερθούμε στην ολοκληρωτική οικονομική καταστροφή των κλάδων (επαγγελματικών και Συλλογικών) που σχετίζονται με κυνήγι.

Υποθέτουμε ότι τα γνωρίζετε.

(Υποθέτουμε ότι γνωρίζετε, διότι για να απαγορευτεί προφανώς έχουν μελετηθεί όλες οι παράμετροι που υποτίθεται καθιστούν την θήρα επικίνδυνη για μετάδοση του covid 19).

Θέλουμε όμως να αναφερθούμε στην ιδεοληπτική, σκόπιμη και ελαφρά τη καρδία ως φαίνεται, αφαίρεση ενός δικαιώματος από μια σημαντική μερίδα πολιτών γεγονός που δημιουργεί σε μεγάλο βαθμό το αίσθημα της κατάφορης αδικίας απαγορεύοντας μια δραστηριότητα καθ’ όλα νόμιμη που διέπεται από κανόνες ενώ ταυτόχρονα επιτρέπονται άλλες παρόμοιες δραστηριότητες.

Αυτό δεν έχει γίνει σε κανένα άλλο Ευρωπαϊκό κράτος. Αυτό δεν είναι ισονομία των πολιτών!

Είναι ηθική υποχρέωση των εκλεγμένων αντιπροσώπων μας, να προσπαθούν αν μη τι άλλο, για την ίση κατανομή των δικαιωμάτων στους πολίτες και να μην επιτρέπουν με την ιδεοληπτική δράση κάποιων, να παγιώνονται (με αφορμή την πανδημία) χωρίς λογικά επιχειρήματα, απαγορεύσεις στο κυνήγι.

Οι διαμαρτυρίες και η αγανάκτηση του κυνηγετικού κόσμου είναι μεγάλες και δυστυχώς οι εξηγήσεις και οι δικαιολογίες που του δόθηκαν είναι το λιγότερο αβάσιμες και ανεπαρκείς.

Τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους.

Γνωρίζουμε καλά ποιοι και γιατί προσπαθούν να τελειώσουν το κυνήγι στην Ελλάδα. Γιατί το πρόβλημα στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι η μετάδοση του ιού…

Το πρόβλημα είναι το κυνήγι…

Γνωρίζουμε επίσης ποιοι στέκονται δίπλα μας και ποιοι «δεσμεύτηκαν» με υποσχέσεις απλά και μόνο για την δημιουργία εντυπώσεων.

Οι κυνηγοί, οι εργαζόμενοι στον τομέα της θήρας και οι οικογένειές τους εξαπατήθηκαν και οι υπεύθυνοι ας κριθούν από τις πράξεις τους.

Γιατί στο τέλος ̈μπορείς να κοροϊδέψεις πολλούς για λίγο, λίγους για πολύ, δεν μπορείς όμως να κοροϊδεύεις τους πάντες για πάντα ̈.

Το Δ.Σ.

demobanner


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ