Αρχική » Grid with Sidebar » Επιθέσεις λύκων σε κυνηγόσκυλα στο Ποικίλο Όρος στην Κηπούπολη

Επιθέσεις λύκων σε κυνηγόσκυλα στο Ποικίλο Όρος στην Κηπούπολη

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Αντιμέτωπος με ένα μακάβριο και συνάμα επικίνδυνο θέαμα βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης 10/02/21 ο συνάδελφος Μανώλης Τζανετής, κατά την πρωινή του βόλτα στο Ποικίλο Όρος και πιο συγκεκριμένα στην Ζ.Ε.Κ (Ζώνη Εκπαίδευσης Κυνηγετικών Σκύλων).

SVESTONOF

Ας δούμε λοιπόν πως περιγράφει το μακάβριο εύρημα του, ο ίδιος ο Μανώλης : “Συνηθίζω να περπατάω στην ευρύτερη περιοχή και να βγάζω τα σκυλιά μου για τρέξιμο και ξεμούδιασμα. Μιλάμε για την περιοχή που βρίσκεται πάνω από την Κηπούπολη, πάνω από τα γήπεδα της Κηπούπολης,1.000 m από την πλατεία της Αγίας Τριάδας, στο δρόμο προς το εκπαιδευτήριο. Στα 300 μέτρα από το αναψυκτήριο που υπάρχει εκεί, λίγο πριν την διασταύρωση βρήκα το συγκεκριμένο σκυλάκι ράτσας Ελληνικού Ιχνηλάτη, φαγωμένο όπως φαίνεται στην φωτογραφία. Πριν μία εβδομάδα βρήκα και άλλο ένα σκυλί φαγωμένο, αυτό ήταν πουλόσκυλο, εικάζω πως πρέπει να ήταν σέττερ ή επανιέλ μπρετόν. Και τα 2 άτυχα σκυλιά δεν φορούσαν κολάρα GPS και σίγουρα δεν εντοπίστηκαν από τους συνάδερφους ιδιόκτητες τους που λογικά θα θεώρησαν ότι τα σκυλάκια τους χάθηκαν ή ότι κάποιος τα έκλεψε, ενώ τα είχαν φάει οι λύκοι που προφανώς περάσανε από τη χωματερή των Άνω Λιοσίων που συνορεύει με την Πάρνηθα. Μετά από όλα αυτά που είδα δεν πρόκειται να ξαναπάω τα σκυλιά μου εκεί ούτε για κατούρημα. Με την εξάπλωση των λύκων παντού, σε λίγο καιρό το μόνο ασφαλές μέρος για να τρέξουν τα σκυλιά μας θα είναι ο Εθνικός Κήπος και το Ζάππειο.”

Από ότι βλέπουμε οι “ευεργετικές” ( σύμφωνα με τις Μ.Κ.Ο) δράσεις των 700 “σπάνιων” λύκων επεκτείνονται σταδιακά, κυριολεκτικά σε όλη την χώρα. Ας προσέχουν λοιπόν όσοι κατοικούν στην ευρύτερη περιοχή, μιας και οι λύκοι της Πάρνηθας που εξαπλώθηκαν πλέον και στο Ποικίλο Όρος και ποιος ξέρει που αλλού (όπως άλλωστε και οι λύκοι στην υπόλοιπη χώρα) δείχνουν μια ιδιαίτερη προτίμηση στο εύκολο και ακίνδυνο γεύμα που αντιπροσωπεύει το σκυλίσιο κρέας…

του Αλέξανδρου Παλαιολόγου για το iHunt.gr


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ