Αρχική » Grid with Sidebar » Επανένταξη των δηλητηριασμένων γυπών στον Αράκυνθο

Επανένταξη των δηλητηριασμένων γυπών στον Αράκυνθο

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Απελευθέρωση δύο Όρνιων (Gyps fulvus) που είχαν διασωθεί τον Φεβρουάριο από δηλητηρίαση -σε συνεργασία με τον Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής «ΑΝΙΜΑ»- έκανε ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Ακαρνανικών Ορέων, το Σάββατο 7 Μαρτίου. Το πρώτο από τα 2 όρνια είχε βρεθεί στην περιοχή «Μέσα Πηγάδι» Αιτωλικού, ενώ το δεύτερο σε κτήμα στην περιοχή «Σταμνά».
 
Η απελευθέρωση αφορούσε την επανένταξη των δύο γυπών (ενός νεαρού κι ενός ενήλικου στα οποία δόθηκαν τα ονόματα “Γιάννης και Φώτιος”) στο φυσικό τους περιβάλλον, στην περιοχή του Αρακύνθου, όπου παρευρέθηκαν στελέχη του Συλλόγου Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής (ΑΝΙΜΑ), του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, του Δασαρχείου Μεσολογγίου, του Δασαρχείου Ιωαννίνων, εθελοντές της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας, φύλακες της θηροφυλακής καθώς επίσης εξωτερικοί επιστημονικοί συνεργάτες του Φορέα.
 
“Παρών” στην απελευθέρωση ήταν επίσης ο Δήμαρχος Μεσολογγίου Κώστας Λύρος, καθώς επίσης πολίτες της ευρύτερης περιοχής.
 
Ο Φορέας ευχαριστεί θερμά τους Βούλγαρους συνεργάτες του, ειδικούς ορνιθολόγους κ. Emilian Stoynov, Christof Peshev και Nasko Grosdanov της οργάνωσης Wild Flora and Fauna, που μετέβησαν απ’ το εξωτερικό και υποστήριξαν την προσπάθεια διατήρησης του είδους με την τοποθέτηση δορυφορικών πομπών γεωγραφικού εντοπισμού θέσης και με τους οποίους θα παρακολουθείται από εδώ και στο εξής, σε πραγματικό χρόνο η κίνηση και η δραστηριότητα τους ή οποία θα βοηθήσει στον μελλοντικό εντοπισμό τυχόν περιστατικών δηλητηρίασης.

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ