Αρχική » Grid with Sidebar » Επίθεση στην ΚΣΕ και στα πολιτικά κόμματα από την Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία

Επίθεση στην ΚΣΕ και στα πολιτικά κόμματα από την Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Ολομέτωπη επίθεση έκανε η ΠΦΠΟ (Πανελλήνια Φιλοζωική & Περιβαλλοντική Ομοσπονδία) στην ΚΣΕ και σε όσους βουλευτές κομμάτων  καταψήφισαν την πρόταση για την προστασία των ζώων στην αναθεώρηση του Συντάγματος. Γράφει μεταξύ άλλων η ανοικτή επιστολή που δημοσίευσε η ΠΦΠΟ στην ιστοσελίδα της.

SVESTONOF

Το όνειδος του Εθνικού Κοινοβουλίου.

Όλα τα κόμματα της Βουλής πλην του ΚΚΕ και ορισμένων βουλευτών κομμάτων και ανεξαρτήτων βουλευτών ψήφισαν το αδιανόητο και ασύλληπτο.

Την μη προστασία των ζώων και την μη ευημερία τους  μέσα από το θεμελιώδες νομοθέτημα  του Συντάγματος.

Η αποχή και το «παρών» ορισμένων κομμάτων και βουλευτών βεβαίως και υπολογίζεται ως άρνηση της προστασίας των ζώων και ουδόλως τους διαφοροποιεί.

Η ευθύνη όμως του ΣΥΡΙΖΑ, των βουλευτών και υπουργών του που καταψήφισαν ή ψήφισαν παρών είναι πολύ μεγαλύτερη γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνά και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το απέρριψε, ενώ είχε υποχρέωση να ταυτιστεί με την πρόοδο και τα πολιτιστικά και ανθρωπιστικά  ιδεώδη.

Πρόδωσε  έτσι τη συλλογική συνείδηση των  χιλιάδων πολιτών που μάχονται κάθε μέρα στους δρόμους για την προστασία αυτών των ανήμπορων πλασμάτων.

Πρόδωσε την ανθρωπιστική συνείδηση, την ενσυναίσθηση και την αλληλέγγυα στάση απέναντι σε πλάσματα που υφίστανται καθημερινά και με τον πιο βάναυσο τρόπο την ανθρώπινη βία.

Κι αυτό πέρα από τη θλίψη και την απογοήτευση που μας δημιουργεί δεν θα μείνει αναπάντητο από την πολυάριθμη φιλοζωική κοινότητα.

Τα περί «αγωνίας» – ορισμένων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και βεβαίως των Οικολόγων Πράσινων για την προστασία του περιβάλλοντος που δήθεν θα κινδύνευε  μέσω της διάταξης 24 Α, αν αυτή ψηφιζόταν – είναι αστειότητες και κρύβουν την έλλειψη πολιτικής βούλησης από το κυβερνών κόμμα και κυρίως τη συναλλαγή και την εξυπηρέτηση συμφερόντων και κυκλωμάτων γύρω από τα ζώα, που τα κακοποιούν και τα βασανίζουν  καταργώντας  στην πράξη κάθε προστασία τους και βεβαίως είχαν στόχο την αλίευση ψήφων ενόψει εκλογών.

Η ωμή, στυγνή όσο και αποκαλυπτική ανακοίνωση της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ελλάδας με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο επιβεβαιώνει τα παραπάνω.

H Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδας ευχαριστεί τους βουλευτές που απέτρεψαν την προστασία των ζώων μέσω του Συντάγματος

Αλήθεια, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ,  που επαίρεστε για το ηθικό σας πλεονέκτημα, ως άνθρωποι και ως πολιτικοί, δεν αισχύνεστε που συμπράξατε στα όσα ωμά αποκαλύπτει η ανακοίνωση αυτή αντί να προστατεύσετε την  κακομεταχείριση της ίδιας της ζωής;Αλλά ας αποδομήσουμε την «έγνοια τους» για την προστασία του περιβάλλοντος και των δασών.

1.Την εισήγηση για το 24Α εκ μέρους της κυβέρνησης έκανε ο συνταγματολόγος Γ. Κατρούγκαλος, που είχε και τη γενικότερη ευθύνη της αναθεωρητικής διαδικασίας και αρκούντως επιχειρηματολόγησε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ψήφισε δε ΝΑΙ. Δεν γνώριζε άραγε το ρίσκο της πρότασης της κυβέρνησης, αν όντως αυτό υπήρχε;

2.Ο πρωθυπουργός και αρχηγός του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, έδωσε θετική ψήφο στην προστασία των ζώων μέσα από το άρθρο 24Α. Δεν γνώριζε άραγε το κόστος της θετικής αυτής ψήφου και τα δεινά που θα επέρχονταν;

Η θετική του ψήφος βέβαια ήταν άνευ αντικρίσματος γιατί όντας ο επικεφαλής της κυβέρνησης θα μπορούσε, αν πραγματικά το πίστευε, να πείσει το κόμμα του να το ψηφίσει.

3.Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος, Βούτσης, και  οι συνολικά 61 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ, που το ψήφισαν, ενδιαφέρονται άραγε λιγότερο από τους «θεματοφύλακες» της προστασίας του περιβάλλοντος  (Οικολόγοι Πράσινοι)  ή είναι πολιτικά ανώριμοι και δεν διείδαν τον κίνδυνο;

Ευτυχώς που οι προστάτες των δασών Γ. Τσιρώνης και ο Γ. Δημαράς είχαν την πολιτική διορατικότητα και έσωσαν τα δάση μας από την καταστροφή!

4.Η Νέα Δημοκρατία ,της οποίας όλοι δυστυχώς οι βουλευτές επίσης καταψήφισαν τη διάταξη, και έχουν τεράστιες ευθύνες γι’ αυτό, δεν θα έπρεπε να την υπερψηφίσει πονηρά σκεπτόμενη, ώστε να ανοίξει το άρθρο 24 που διακαώς επιθυμούσε να ανοίξει;

5.Ο  ΣΥΡΙΖΑ και  οι Οικολόγοι Πράσινοι  πάσχουν από το σύνδρομο της  επιλεκτικής προστασίας του περιβάλλοντος  καθότι  επί της θητείας τους στο αντίστοιχο υπουργείο έλαβαν αποφάσεις καταστροφικές για τη χλωρίδα και την πανίδα.

6.Ολοι αυτοί που διέβλεπαν τον κίνδυνο της έμμεσης αναθεώρησης του άρθρου 24 γιατί έναν μήνα τώρα και πλέον δεν προσπάθησαν να πείσουν τους αρμόδιους να καθοριστεί άλλο άρθρο, ώστε και τα δάση να προστατεύσουν και τα ζώα;

Η δημόσια επίσημη ανακοίνωση των μοιραίων για τη φύση και τα ζώα, Οικολόγων Πράσινων, μόλις την προηγούμενη της ψηφοφορίας ημέρα ήταν δόλια, σκόπιμη και ύπουλη και αυτό φυσικά ουδόλως  μας ξαφνιάζει.

Ο Π. Καμένος και Α. Φωκάς  από τους ΑΝΕΛ απείχαν, όπως και ο ανεξάρτητος βουλευτής Σ. Παναγούλης.

Παρατηρούμε ότι υπουργοί που έχουν άμεση σχέση και εμπλοκή με τα θέματα της προστασίας των ζώων ψήφισαν ΟΧΙ.

Η αποχή υπενθυμίζουμε, ότι είναι ένα συγκαλυμμένο ΟΧΙ.

Ο υπουργός Παιδείας K. Γαβρόγλου είπε ένα ηχηρό ΟΧΙ. Πως  να περιμένει κανείς να αλλάξει κάτι σε αυτή τη χώρα, όταν ο υπουργός της Παιδείας  αρνείται το αυτονόητο, δηλαδή την προστασία των ζώων!

Οι αρμόδιοι για την προστασία των ζώων    δύο υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο Σ. Αραχωβίτης και  η Ολ. Τελιγιορίδου, είπαν ένα εκκωφαντικό ΟΧΙ. Θλίψη και οργή για τη στάση τους.

Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ολ. Γεροβασίλη, της οποίας το υπουργείο εμπλέκεται άμεσα στις υποθέσεις κακοποιήσης των ζώων, είπε επίσης ένα βροντερό ΟΧΙ.

Οι υπουργοί Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο Γ. Σταθάκης και ο Σ. Φάμελλος, – με τον δεύτερο μάλιστα να πρωτοστατεί κατά της ψήφισης της διάταξης – είπαν ομοίως ένα θλιβερό ΟΧΙ.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ μόνο 61 βουλευτές ψήφισαν ΝΑΙ. Όμως είναι άξιο παρατήρησης – και χαρακτηριστικό της έντονης πίεσης που τους ασκήθηκε από τα κυκλώματα τα οποία λυμαίνονται και κακοποιούν τα ζώα – ότι κάποιοι βουλευτές καταψήφισαν την ίδια τους την πρόταση π.χ. Πάνος Σκουρλέτης, Αναστασία Γκαρά, Τασία Χριστοδουλοπούλου, Χαρά Καφαντάρη, Γιάννης Δέδες, Γιάννης Γκιόλας κ.ά.

Διαβάστε ακόμη : Δεν ψηφίστηκε η πρόταση για συνταγματική κατοχύρωση της προστασίας των ζώων , Οι βουλευτές και τα κόμματα «άκουσαν» την ΚΣΕ , Ποιοι βουλευτές ψήφισαν (και ποιοι όχι) τη διάταξη για τα δικαιώματα των ζώων…

 

 

 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ