Αρχική » Grid with Sidebar » Επίθεση σε βάρος δυο μελών της στο Πάρκο Στροφυλιάς καταγγέλει η Ορνιθολογική

Επίθεση σε βάρος δυο μελών της στο Πάρκο Στροφυλιάς καταγγέλει η Ορνιθολογική

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Τι καταγγέλει η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρείας για την αιματηρή επίθεση σε βάρος δυο μελών της
Επίθεση καταγγέλλουν πως δέχθηκαν δύο μέλη της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας και της περιφερειακής παράταξης «Οικολογική Δυτική Ελλάδα» στο Εθνικό Πάρκο Κοτυχίου Στροφυλιάς.

SVESTONOF

Πρόκειται για τον Κώστα Παπακωνσταντίνου, εκπαιδευτικό και περιφερειακό σύμβουλο και τον Κυριάκο Γαλάνη, Σμήναρχο ε.α, μέλος της Οικολογικής Κίνησης Πάτρας (ΟΙ.ΚΙ.ΠΑ) και εθελοντής στον Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου.

Η επίθεση, σύμφωνα με την καταγγελία, έγινε στο – προστατευόμενο Εθνικό Πάρκο Κοτυχίου Στροφυλιάς στην Δυτική Ελλάδα, το απόγευμα της Δευτέρας, καθώς κατέγραφαν παράνομες ενέργειες πάνω στις αμμοθίνες στην παραλία της Καλογριάς. Αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν ο τραυματισμός του Κυριάκου Γαλάνη στο πρόσωπο, (μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Ρίου) από άτομο που τον πλησίασε και τον γρονθοκόπησε αιφνιδιαστικά πριν τραπεί σε φυγή.

Σε ανακοίνωσή της η Οικολογική Κίνηση Πάτρας αναφέρει τα εξής:

«Νέο εξοργιστικό επεισόδιο απρόκλητης βίας εις βάρος μελών περιβαλλοντικών οργανώσεων σημειώθηκε στην Καλόγρια του Εθνικού Πάρκου Κοτυχίου Στροφυλιάς το απόγευμα της Δευτέρας.

Μέλη της Οικολογικής Κίνησης Πάτρας, παρουσία και του περιφερειακού συμβούλου Κώστα Παπακωνσταντίνου, που κατάπληκτοι βρέθηκαν, σε περιοχή μεταξύ του parking γνωστής καφετέριας και του θαλάσσιου μετώπου (όπου και αναπαράγονται χαραδριοί -θαλασσοσφυριχτές), μπροστά στην εικόνα γεωργικού τρακτέρ να οργώνει και να συμπιέζει τις αμμοθίνες, για λόγους δήθεν καθαρισμού.

Στις παρατηρήσεις τους ότι αυτό είναι παράνομο, άτομο που συνόδευε το τρακτέρ επιτέθηκε στο μέλος της ΟΙΚΙΠΑ Κυριάκο Γαλάνη και τον χτύπησε στο πρόσωπο με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στο νοσοκομείο.

Σημειώνουμε οδηγός του τρακτέρ ήταν το ίδιο άτομο που είχε στις τον Φεβρουάριο του 2019 πυροβολήσει προς την κατεύθυνση του Κ. Γαλάνη.

Η νέα θρασύτατη βίαιη ενέργεια δείχνει ότι η ομάδα ατόμων που θεωρεί το Εθνικό Πάρκο αντικείμενο προς παράνομη εκμετάλλευση, αισθάνεται ότι μπορεί να κάνει ότι θέλει ασύδοτη.

Είναι θετικό ότι βρίσκονται ήδη υπό κράτηση, σε διαδικασία αυτοφώρου. Καλούμε τις αρμόδιες αρχές να ενεργήσουν γρήγορα και αυστηρά ώστε, επιτέλους, οι περιβαλλοντικοί εγκληματίες να πάψουν να θεωρούν τη Στροφυλιά ξέφραγο αμπέλι.

Είναι απαραίτητο ακόμη πρόσωπα που βαρύνονται βίαιη συμπεριφορά και κατηγορίες για περιβαλλοντικά εγκλήματα να αποκλείονται από τις όποιες επιτρεπόμενες δραστηριότητες που ανατίθενται από το Δήμο Δ. Αχαϊας ή την Περιφέρεια (καντίνες, ιχθυοτροφεία). Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι θεωρούν τις όποιες άδειες απλή αφετηρία για να κάνουν ότι και όπως νομίζουν.

Η βία δεν έχει καμιά θέση στο Εθνικό μας Πάρκο, το στολίδι της Πελοποννήσου.

Οι ομάδες της ασυδοσίας και της παρανομίας επιβάλλεται να εξαρθρωθούν τώρα».

Πηγή: TheBest


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ