Αρχική » Grid with Sidebar » Θανατηφόρα επίθεση λύκων σε λαγόσκυλο στο Επισκοπικό Ιωαννίνων

Θανατηφόρα επίθεση λύκων σε λαγόσκυλο στο Επισκοπικό Ιωαννίνων

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

ΝΕΟ, κρούσμα θανατηφόρας επίθεσης λύκων σε ΑΛΛΟ ένα κυνηγόσκυλo σημειώθηκε το Σάββατο 01/01/2022 στην περιοχή ανάμεσα στις κοινότητες Επισκοπικού και Θεριακησίου του δήμου Δωδώνης σε κυνήγι λαγού. Αυτή την φορά το “λαχείο” έπεσε στον συνάδερφο Άγγελο Λιότο να θρηνήσει τον αγαπημένο του τετράποδο συνεργάτη, φίλο και σύντροφο, θύμα στην ανεξέλεγκτη πλέον μανία και εθισμό των λύκων στο σκυλίσιο κρέας !!!

SVESTONOF

Συγκεκριμένα πρόκειται για τον Μάτζικ 9 ετών Μπιγκλ, τον οποίο έβγαλε ο Άγγελος το πρωί της Πρωτοχρονιάς στην περιοχή ανάμεσα στις κοινότητες Επισκοπικού και Θεριακησίου του δήμου Δωδώνης για κυνήγι λαγού, μαζί με άλλα δύο σκυλιά.

Τα 3 σκυλιά είχαν σηκώσει λαγό και ενώ ήταν σε φάση δίωξης, ο Άγγελος είδε στο Gps τα άλλα 2 σκυλιά να συνεχίζουν την δίωξη, ενώ ο Μάτζικ φαίνονταν στο Gps ως ακίνητος στα 300 μέτρα μακριά του.

Κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά, αλλά δεν έβαλε με το μυαλό του το χειρότερο σενάριο, νομίζοντας ότι ίσως το σκυλί κάπου να σκάλωσε ή στην χειρότερη περίπτωση να το είχε τραυματίσει κάποιο αγριογούρουνο. Εν πάση περιπτώσει κινήθηκε πολύ γρήγορα και ακολουθώντας το στίγμα του Gps πλησίασε στο σημείο σε λιγότερο από 10′ καλώντας τον σκύλο με το όνομα του να έρθει κοντά του γιατί όσο πλησίαζε άκουγε και το κουδουνάκι του να χτυπάει αλλά να απομακρύνεται από εκείνον αντί να τον πλησιάζει.

Ο Άγγελος σχολιάζει : ” Ενώ ήμουν σχεδόν στο σημείο που μου έδειχνε το Gps άκουσα και το κουδουνάκι που του φορούσα να χτυπάει αρχικά κοντά μου και αμέσως μετά να προς την αντίθετη κατεύθυνση, σε πιο πυκνό μέρος. Ανυποψίαστος ακόμα για το τι θα έβλεπα συνέχισα να φωνάζω τον Μάτζικ με το όνομα του ενώ έμπαινα στο πυκνό σημείο, νομίζοντας πως μου έκανε παιχνίδια. Σοκαρίστηκα από το θέαμα, αίματα και εντόσθια παντού στο έδαφος και 2 λύκοι να μου γρυλίζουν χτυπώντας τα δόντια τους και αμέσως μετά να χώνονται στην βλάστηση φεύγοντας. Δεν πρόλαβα να αντιδράσω από το σοκ, πάγωσα από το θέαμα του σκύλου μου. Τον Μάτζικ μου τον είχα αναστήσει από τόσο δα κουταβάκι με το μπιμπερό και για 9 ολόκληρα χρόνια είμασταν αχώριστοι.”

Ο Άγγελος συνεχίζει : “ Η θανάτωση του Μάτζικ δηλώθηκε στο τοπικό Δασαρχείο και στον Κυνηγετικό Σύλλογο για να υπάρχει ως καταγεγραμμένο περιστατικό για το Μητρώο Επιθέσεων Λύκων. Επίσης πρέπει να αναφέρω ότι μετά από 2 ημέρες στην ίδια περιοχή και μέρα μεσημέρι, σημειώθηκε επίθεση 6 λύκων σε 3 τσοπανόσκυλα σε μονάδα βοοειδών ελευθέρας βοσκής, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν άσχημα και τα 3 τσοπανόσκυλα που σώθηκαν από την παρέμβαση του κτηνοτρόφου.”

Σε περίπτωση που οποιοσδήποτε κυνηγός γίνει μάρτυρας παρόμοιου περιστατικού (γεγονός που απευχόμαστε) παρακαλούμε να ενημερώσει άμεσα τον Κυνηγετικό Σύλλογο της περιοχής του ή το αρμόδιο Δασαρχείο. Αυτή είναι η μοναδική νόμιμη διαδικασία, ώστε να ολοκληρώνεται το Μητρώο Επιθέσεων Λύκων που είχε δημιουργήσει η Κ.Ο.Μ.Α.Θ και υποστηρίζει με ομόφωνη απόφασή της, η Γενική Συνέλευση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, με ψήφισμα που απέστειλε στον αρμόδιο για το κυνήγι υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Ταγαρά, σχετικά με την ραγδαία αύξηση του πληθυσμού των λύκων, τις αμέτρητες θανατηφόρες επιθέσεις σε κυνηγόσκυλα, αλλά και την ατολμία ή τους δισταγμούς της Πολιτείας να αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί την κατάσταση. !!! Τα στοιχεία που βοηθάνε στην περιγραφή του συμβάντος προς τις αρμόδιες αρχές είναι:

1. Ημερομηνία/ώρα
2. Περιοχή που συνέβη το περιστατικό
3. Πόσοι λύκοι ενεπλάκησαν
4. Πόσα σκυλιά ενεπλάκησαν
5. Πόσα σκυλιά θανατώθηκαν ή τραυματίστηκαν σοβαρά
6. Φωτογραφική τεκμηρίωση και βίντεο των παραπάνω

του Αλέξανδρου Παλαιολόγου για το iHunt.gr

demobanner


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ