Αρχική » Grid with Sidebar » Επίθεση λύκων σε κυνηγόσκυλο στο Ζωτικό Ιωαννίνων

Επίθεση λύκων σε κυνηγόσκυλο στο Ζωτικό Ιωαννίνων

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

ΝΕΟ, κρούσμα θανατηφόρας επίθεσης λύκων σε κυνηγόσκυλο σημειώθηκε την Κυριακή 27/12/20 στο Ζωτικό Ιωαννίνων. Αυτή την φορά το “λαχείο” έπεσε στον συνάδερφο Ηλία Θεοχάρη να θρηνήσει τον αγαπημένο του τετράποδο συνεργάτη, φίλο και σύντροφο, θύμα στην ανεξέλεγκτη πλέον μανία και εθισμό των λύκων στο σκυλίσιο κρέας !!!

SVESTONOF

Συγκεκριμένα πρόκειται για τον Ρόκυ 7 χρονών, ημίαιμο Σεγκούτσι τον οποίo έβγαλε ο Ηλίας για κυνήγι λαγού το πρωινό της Κυριακής στην ευρύτερη περιοχή του Ζωτικού μαζί με άλλα 3 σκυλιά.


Τα 4 σκυλιά είχαν σηκώσει ένα λαγό ενώ ο Ηλίας παρακολουθούσε από κάποια απόσταση την εξέλιξη της καταδίωξης μέσω του Gps. Έπειτα από κάποιο διάστημα τα 3 σκυλιά επέστρεψαν στα πόδια του τρομαγμένα, ενώ στο Gps έβλεπε τον Ρόκυ ως ακίνητο στα 550 μέτρα μακριά του. Αμέσως κατάλαβε ότι κάτι κακό συμβαίνει και έμπηξε τις φωνές, ενώ παράλληλα άρχισε να τρέχει προς το σημείο που έδειχνε το στίγμα του Gps. Φτάνοντας στο σημείο, με φρίκη αντίκρισε το σώμα του σκύλου του στην κατάσταση που φαίνεται στην φωτογραφία.

Σε περίπτωση που οποιοσδήποτε κυνηγός γίνει μάρτυρας παρόμοιου περιστατικού (γεγονός που απευχόμαστε) παρακαλούμε να ενημερώσει άμεσα τον Κυνηγετικό Σύλλογο της περιοχής του ή το αρμόδιο Δασαρχείο. Αυτή είναι η μοναδική νόμιμη διαδικασία, ώστε να ολοκληρώνεται το Μητρώο Επιθέσεων Λύκων που είχε δημιουργήσει η Κ.Ο.Μ.Α.Θ και υποστηρίζει με ομόφωνη απόφασή της, η Γενική Συνέλευση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, με ψήφισμα που απέστειλε στον αρμόδιο για το κυνήγι υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Ταγαρά, σχετικά με την ραγδαία αύξηση του πληθυσμού των λύκων, τις αμέτρητες θανατηφόρες επιθέσεις σε κυνηγόσκυλα, αλλά και την ατολμία ή τους δισταγμούς της Πολιτείας να αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί την κατάσταση. !!! Τα στοιχεία που βοηθάνε στην περιγραφή του συμβάντος προς τις αρμόδιες αρχές είναι:

1. Ημερομηνία/ώρα
2. Περιοχή που συνέβη το περιστατικό
3. Πόσοι λύκοι ενεπλάκησαν
4. Πόσα σκυλιά ενεπλάκησαν
5. Πόσα σκυλιά θανατώθηκαν ή τραυματίστηκαν σοβαρά
6. Φωτογραφική τεκμηρίωση και βίντεο των παραπάνω

του Αλέξανδρου Παλαιολόγου για το iHunt.gr

demobanner


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ