Αρχική » Grid with Sidebar » Επίθεση αρκούδας σε κτηνοτροφική μονάδα στην Άρδασσα Εορδαίας

Επίθεση αρκούδας σε κτηνοτροφική μονάδα στην Άρδασσα Εορδαίας

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Μια μεγαλώσομε αρκούδα εμφανίστηκε δύο φορές μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε, στην Άρδασσα Εορδαίας, μάλιστα άγριο ζώο κατασπάραξε δύο κατσίκας στις «επιδρομές» της.
 
Όπως αναφέρει μιλώντας στον «Π» ο κτηνοτρόφος και ιδιοκτήτης κτηνοτροφικής μονάδας, με 300 ζώα, στην περιοχή, Σάββας Αμαραντίδης, η αρκούδα έγινε και από τον ίδιο αντιληπτή τη δεύτερη φορά, με τον ίδιο τρομαγμένο να φωνάζει, προσπαθώντας να τη διώξει, ανεπιτυχώς. Ειδικότερα, ο ίδιος αντιλήφθηκε την εμφάνιση της αρκούδας, την πρώτη φορά, την Τρίτη το πρωί, οπότε και βρήκε φαγωμένο ένα κατσίκι του. Η επίθεση έγινε αργά το βράδυ της Δευτέρας, σύμφωνα με εκτιμήσεις του, ενώ εκ νέου η ίδια αρκούδα εμφανίστηκε λίγο μετά τις  9 το βράδυ της Τετάρτης.
 
Ο κτηνοτρόφος, περιγράφει πως φώναζε για να την εκφοβίσει και όταν το ζώο απομακρύνθηκε, ήρθε αντιμέτωπος με το θέαμα, αφού είχε φάει ένα κατσίκι ακόμα. «Ζητάμε τον Αρκτούρο ή κάποια άλλη υπηρεσία να μας προστατέψει», λέει χαρακτηριστικά στον «Π» ο κ. Αμαραντίδης, σημειώνοντας πως οι κάτοικοι – κτηνοτρόφοι της περιοχής είναι φιλόζωοι και δεν μπορούν να «πάρουν» τα όπλα για να προστατέψουν τις περιουσίες τους.
 
Επειδή στο σημείο (ένα χιλιόμετρο έξω από το χωριό), υπάρχει και η κτηνοτροφική του μονάδα, ο ίδιος αναγκάζεται να κοιμάται τις τελευταίες ημέρες εκεί, προκειμένου να προστατέψει την περιουσία του. «Έχω άλλα 300 ζώα στην κτηνοτροφική μονάδα. Αν μπει μέσα, η ζημιά που θα προκληθεί θα είναι τεράστια», λέει χαρακτηριστικά, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου.  
 
Πηγή: e-ptolemeos.gr

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ