Αρχική » Χωρίς κατηγορία » Εορδαία: Λύκοι και Αρκούδες «κόβουν βόλτες» γύρω από το Δροσερό

Εορδαία: Λύκοι και Αρκούδες «κόβουν βόλτες» γύρω από το Δροσερό

Νεκρά τρια λαγόσκυλα από επίθεση αγέλης λύκων στη Μικρομηλιά Δράμας...VIDEO
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα του iHunt στα αποτελέσματα αναζήτησης
GΠροσθέστε το iHunt στην Google

Αιφνιδιάστηκαν μέλη της Εθελοντικής Ομάδας νέων Δροσερού Εορδαίας, όταν κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής – χθες- στη διάρκεια περιπολίας τους για να αποτρέψουν τις Αρκούδες που περιφέρονται γύρω από το χωριό, βρέθηκαν αντιμέτωποι, στο δρόμο που οδηγεί στο Φούφα Εορδαίας , με αγέλη πέντε Λύκων.

Τα μεγαλόσωμα ζώα δεν έδειξαν επιθετικές διαθέσεις και όταν ύστερα από κυνηγητό της περιπόλου τράπηκε σε φυγή ο ένας Λύκος , οι υπόλοιποι εξαφανίστηκαν μέσα στη νύχτα.

Εν τω μεταξύ, πυκνώνουν τις τελευταίες ημέρες τα συναπαντήματα κατοίκων του Δροσερού με Αρκούδες , οι οποίες καθημερινά κινούνται κοντά στο χωριό, αναζητώντας πιθανότατα τροφή, και φαίνεται ότι νοιώθουν εξοικειωμένες με το ανθρώπινο περιβάλλον.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Δροσερού Στέλιο Καλόγηρο, τα άγρια αυτά ζώα, διαβιούν σε δασώδη-κοντινή περιοχή, εικάζοντας ότι πρέπει να είναι αρκετά, μεταξύ αυτών, μία μεγαλόσωμη αρκούδα, με τα τρία μικρά της. Οι αρκούδες προκάλεσαν ζημιές σε Μελισσοκόμους .

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

Μείνετε ενημερωμένοι από το iHunt

Εγγραφείτε στο iHunt Newsletter και λάβετε τα σημαντικότερα νέα για το κυνήγι, την ύπαιθρο, τον εξοπλισμό και τις κυνηγετικές εξελίξεις απευθείας στο email σας.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ