Αρχική » Grid with Sidebar » Εξαδάκτυλος: Η απαγόρευση σε κυνήγι και ψάρεμα δεν εξηγείται επιστημονικά

Εξαδάκτυλος: Η απαγόρευση σε κυνήγι και ψάρεμα δεν εξηγείται επιστημονικά

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Την κάθετη διαφωνία του με την απόφαση να απαγορευτεί το κυνήγι και το ψάρεμα, στα πλαίσια των περιοριστικών μέτρων εξέφρασε το μέλος της Επιτροπής Επιστημόνων και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή στο Real FM.

SVESTONOF

Ο κ. Εξαδάκτυλος ανέφερε πως μειοψήφισε στην απόφαση που ελήφθη και πως δεν αντιλαμβάνονται τα επιστημονικά δεδομένα που υπαγόρευσαν μια τέτοια απόφαση. Στην συγκεκριμένη συνεδρίαση είχα εκφράσει τις αντιρρήσεις μου και δεν πήρα καμιά πειστική απάντηση, ανέφερε.

Δεν βοηθά στη μη διασπορά του ιού μια τέτοια απαγόρευση και αυτό που υπερθεμάτισα ήταν η απαγόρευση των μετακινήσεων από νομό σε νομό, που θεωρώ και το ποιο αποτελεσματικό μέτρο.

Ο κ. Εξαδάκτυλος τόνισε πως θα πρέπει να εξεταστεί εκ νέου το θέμα γιατί δημιουργεί εκνευρισμό στους ήδη ταλαιπωρημένους πολίτες , ιδιαίτερα ψυχολογικά και δεν καταλαβαίνει γιατί κάποιος μπορεί να κάνει βόλτα στο βουνό με το σκύλο του, αλλά δεν μπορεί να κυνηγήσει ή να πάει με το καλάμι του μόνος του για ψάρεμα.

Κάνοντας ένα αστείο για να καταδείξει την μη σοβαρότητα της απόφασης ανέφερε χαρακτηριστικά πως προφανώς το μέτρο βοηθά στην υπογεννητικότητα της χώρας.» Δεν πας που δεν πας για κυνήγι και ψάρεμα δεν κάνεις με την γυναίκα σου …. το συζυγικό χρέος;»

«Δεν θα είχε λογική αν δεν εκμεταλλευόμασταν τη χρονική στιγμή, έχουμε αυτή τη στιγμή ένα άνοιγμα. Είναι αδύνατον να μείνουμε κλεισμένοι μέσα» ανέφερε χαρακτηριστικά συμφωνώντας με τη λογική της άρσης των περιοριστικών μέτρων.

www.otavoice.gr/


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ