Αρχική » Grid with Sidebar » Εντατικοι οι ελεγχοι της θηροφυλακης στην περιοχη της Πρεβεζας

Εντατικοι οι ελεγχοι της θηροφυλακης στην περιοχη της Πρεβεζας

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Μόνο όταν έχουν στα χέρια τους το θεωρημένο βιβλιαράκι της άδειας κυνηγίου η θήρα είναι νόμιμη επεσήμανε ο πρόεδρος του κυνηγητικού συλλόγου Πρέβεζας κ. Φώτης Μπάκας με αφορμή τα αυξημένα περιστατικά και στην περιοχή  για κυνήγι χωρίς να έχει θεωρηθεί προηγουμένως η άδεια θήρας.
 
Ο κ. Μπάκας εξήγησε όσοι δεν έχουν αναθεωρήσει την άδειά τους θα υποστούν τις συνέπειες του νόμου και τόνισε ότι οι έλεγχοι που γίνονται από την θηροφυλακή είναι εντατικοί. Σημείωσε ότι υπάρχει μια μικρή μείωση στην έκδοση αδειών, σε σχέση με πέρυσι, χωρίς ωστόσο να διαφοροποιούνται πολύ τα στοιχεία και ανέφερε ότι οι διαδικασίες βρίσκονται σε εξέλιξη αφού άδειες εκδίδονται μέχρι και τον Φεβρουάριο.
 
Ο ίδιος ανέφερε ότι , υπάρχουν γραπτοί και άγραφοι νόμοι που πρέπει να τηρούνται από τους κυνηγούς για την ασφάλεια και την προστασία όλων με σεβασμό στο περιβάλλον, στη φύση αλλά στο θήραμα. Θύμισε ότι πρέπει όλοι οι κυνηγοί να φορούν το πορτοκαλί γιλέκο, καταδίκασε τα φαινόμενα λαθροθηρίας υπογραμμίζοντας ότι οι «λαθροθήρες δεν έχουν καμία θέση στην οικογένεια των κυνηγών.
 

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ